Историята на часовник за 2 милиона евро

638 диаманта за 2 милиона евро

Историята на часовник за 2 милиона евро

Кой би дал 2 милиона евро за часовник?

 

В случая не това ни интересува, а часовникът и смелите часовникари, които го създадоха.

 

"Hublot крият в компанията си изключителни майстори не само на механизми, но и на бижута. Именно те изработват всеки един детайл и шлифоват всеки един диамант, за да достигнат до изключително ценният турбийон "Two million Big Bang”. С подобаващо име и уникален по рода си дизайн, часовникът е покрит с 142 карата диаманти (638 камъка), които са разположени в елегантна композиция (напомняща мозайка) в корпуса, циферблата и каишката.


Миналата година на Международното изложение на часовникарската и бижутерската промишленост в Базел (Baselworld) изпълнителният директор на "Hublot", Жан-Клод Биве започва необикновената история на часовника с една обикновена скица. Сега на същото изложение, което започна на 24 март и ще завърши на 31 март, компанията представи "тайното предизвикателство", както майсторите на "Hublot" определят специалният проект. 

 

След прецизен подбор на 270- от 1500 карата нешлифовани диаманти от Якутск, Русия, 45 бижутери и майстори часовникари изпитвали своята прецизност и търпение в продължение на 12 месеца. Точно ден преди откриването на изложението те постигнали съвършената форма и дизайн на механичния "Big Bang”.

 

Днес "Baselworld е свидетел на резултата, надминаващ всички очаквания. Часовник, който дава точната представа за вложената креативна и емоционална енергия, превръщайки го в истински шедьовър и символ на идеалният синтез между бижутерство и часовникарство.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay