Как да използвате бронзиращи капки правилно?

Как да използвате бронзиращи капки правилно?
Canva

Бронзиращите капки за лице са предназначени да придават на кожата ви лек, естествен блясък и да изравняват тена ви. Правилното им използване може да ви помогне да постигнете красив, светещ вид. Ето ръководство стъпка по стъпка:

Почистете лицето си: Преди да започнете, почистете лицето си старателно, за да премахнете грима и мръсотията. Това гарантира, че капките ще се прилагат равномерно и няма да причинят дразнене или инфекция.

Ексфолирайте кожата си: За да сте сигурни, че бронзиращите капки за лице се прилагат равномерно, ексфолирайте кожата си, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да разкриете свежата, гладка кожа отдолу.

Нанесете овлажнител: След почистване и ексфолиране нанесете подходящ овлажнител върху лицето си. Това ще помогне на бронзиращите капки за лице да се прилагат гладко и равномерно.

Разклатете бронзовите капки за лице: Разклатете бутилката с бронзови капки за лице, за да сте сигурни, че съставките са добре комбинирани.

Нанесете бронзови капки за лице: Използвайте малко количество бронзови капки за лице и ги нанесете върху лицето си с помощта на гъба за грим, гъба за фон дьо тен или четка за грим. Започнете от центъра на лицето си и разнесете капките навън, като се уверите, че покривате всички области, които искате да бронзирате, като бузите, челюстта и деколтето.

Смесете с основа за грим: Ако желаете по-дълготраен ефект, можете да смесите бронзовите капки за лице с основа за грим, специално създадена за вашия тен. Това ще помогне на бронзанта да се задържи по-дълго на кожата ви.

Нанесете допълнителен грим: След като бронзовите капки за лице са напълно изсъхнали, можете да нанесете допълнителен грим за лице, като руж, хайлайтър и коректор, за да завършите външния си вид.

Завършете с фиксиращ спрей: За да сте сигурни, че бронзовият ви тен ще остане на място през целия ден, напръскайте лицето си с фиксиращ спрей за лице.

Не забравяйте, че целта на бронзиращите капки за лице е да добавят естествен блясък и да изравнят тена ви, а не да създават драматичен контур. Ако търсите по-драматичен ефект, помислете за използване на бронзираща пудра или крем-бронзант. Също така е важно да изберете продукт, който отговаря на вашия специфичен тип кожа и тон, за да избегнете всякакви потенциални алергични реакции или дразнене.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay