Как да миете лицето си правилно

Как да миете лицето си правилно

Може би си мислите, че след като си миете лицето цял живот, то знаете как да го правите правилно. И въпреки че миете лицето си най-малко два пъти на ден, навик, който сте развили през годините, то все още може да не го правите както трябва. Това как миете лицето си може да отключи проблеми с кожата, включително сухота, поява на пъпки. Погрижете се за кожата си, научавайки как да измивате лицето си правилно с нашите съвети.

Подберете правилно температурата на водата. Въпреки че да измивате лицето си с топла или гореща вода би било приятно изживяване, отколкото да се полеете с ледена вода, студената вода всъщност е по-добрият избор. Измиването с твърде гореща вода отваря порите, което води до отмиване на естествените масла. Така най-вероятно скоро ще се сдобиете със суха кожа или пък прекалено мазна, той като кожата ще се стреми да произвежда повече себум.

Внимавайте с пилинга. Не е нужно да си правите пилинг всеки ден. Внимавайте продуктите, които ползвате ежедневно, да не съдържат онези малки частички. Избягвайте ги, защото те могат да доведат до микро наранявания на кожата ви и да доведат до нейното изсушаване след употреба.

Вместо това инвестирайте в натурална козметика. Кожата на лицето ви е изключително деликатна и е твърде вероятно силните химикали и синтетични аромати, които са част от много формули, да й навредят.

Може би сте свикнали да миете лицето си два пъти на ден. Но твърде честото миене може да раздразни кожата ви и да доведе до различни кожни проблеми. Ако все пак изпитвате нужда да почистите лицето си два пъти, го правете внимателно.

Една от най-честите грешки при измиването на лицето е, че когато хората го правят не го изплакват както трябва. Преди да приключите с измиването, обърнете внимание на линията на челюстта, линията на косата, двете страни на носа. Тези области могат да бъдат трудни за почистване, тъй като често остават остатъци от козметични продукти.

След като измиете лицето си, го подсушете с нежни потупвания. Не търкайте кърпата с груби движения. Ползвайте мека кърпа. Веднага след измиването овлажнете кожата си. Това е една от най-важните стъпки. Почистената кожа се поддава по-лесно на хидратиране, тъй като продуктът прониква по-лесно в кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay