Как да предотвратим т.нар. cakey грим

Как да предотвратим т.нар. cakey грим

Често чуваме изразът cakey, когато говорим за натруфен грим, каращ лицето ни буквално да изглежда като торта с текстура, гънки, изразени бръчки и всички други екстри. Дори и на български да нямаме точно наименование за това недоразумение, то определено не бихме могли да го сбъркаме, когато го видим.

Ще се изненадате, че фон дьо тенът с пълно покритие не винаги е виновникът. По-често е начинът, по който прилагате продуктите, формулите, които нанасяте една върху друга, както и техниките, които използвате.

Този грим не е резултат от използването на твърде много продукти, а от използването на твърде голямо количество. Виждате ли разликата? Как да го избегнем тогава? Продължавайте да четете нашите съвети и ще разберете.

Cakey гримът се отнася най-вече за фон дьо тен, който изглежда тежък и твърде забележим, но също така е един вид всеобхватен термин за неравномерен грим, който се набръчква, разпада и лющи – всъщност всичко различно от грима, който изглежда безупречно.

Понякога причината за този така тежък грим е твърде много количество грим или неподходящи продукти, а друг път има повече общо с действителната ви кожа, която може да е твърде суха или твърде мазна или просто не е била подготвена правилно. Имайки предвид всичко това, нека разгледаме няколко професионални съвета за това как да освежите cakey грим и как да го предотвратите следващия път.

Фиксиращ спрей

Ако все още не сте използвали такъв спрей ви съветваме да започнете да го правите! След като приключите с цялото контуриране, бронзиране и подчертаване и лицето ви започне изглежда като поничка, трябва да оправите положението с цялата тази пудра върху кожата си. Спреят не само ще фиксира грима ви на място, но също така ще премахне всички остатъци от прахообразни продукти и ще придаде на кожата ви за по-естествен завършек.

Как да предотвратим т.нар. cakey грим

Преливане

Равномерното нанасяне на фон дьо тен изисква малко повече усилия. Ако фон дьо тенът ви не изглежда добре, след като сте го нанесли, значи не сте приключили с преливането му. Използвайте навлажнена гъбичка, за да нанесете продукта върху кожата си, докато стане равномерен. Прецизното нанасяне ще елиминира всякакви груби линии и ще гарантира, че всеки сантиметър от кожата ви е покрит и равен, без да прилича на торта.

Хидратиране на зоната под очите

Какво да правите, когато коректорът ви изглежда тебеширен? Това, от което се нуждаете е малко хидратация. Използвайте спрей за лице или тонер, който съдържа сквалан (овлажнител), който ще хидратирате фините линии и ще ви отърве от остатъците от прах. Напръскайте го върху гъбата за грим, втрийте го няколко пъти върху гърба на ръката си, за да отстраните излишъка, след това нежно го нанесете върху коректора си, за да коригирате сухотата без да съсипете цялата работа, която сте свършили.

Продукти на базата на олио

Как да предотвратим т.нар. cakey грим

Сухата кожа може често да придобие лющещ се вид, независимо колко добре я подготовите. Ако сте приключили с грима си и бронзантът ви изглежда като тебешир или дори лепкав, можете да го коригирате, като добавите масло в края на рутината си. Трябват ви само няколко капчици олио за лице върху тилната част на ръката ви, прехвърлете продукта за гъбата за грим, след което леко намажете с нея сухите части на лицето си. С този трик всички продукти ще станат едно с кожата ви.

Как да предотвратим cakey грима в няколко лесни стъпки:

- не пропускайте грижата за кожата в правилния ред - почистващ продукт, ексфолиант (два пъти в седмицата), серум, хидратиращ крем и слънцезащита

- при мазна кожа, нанесете пудра пред фон дьо тена

- поставяйте пудра на носа

- нанасяйте по-малко грим в сгъвките

- комбинирайте формулите правилно - праймърите на силиконова основа се съчетават най-добре с основи, които съдържат силикони, докато основите на водна основа са малко по-гъвкави и могат да се слеят както с фон дьо тени на водна, така и на силиконова основа

- поставяйте коректора правилно - само във вътрешните ъгли с преливане навън

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay