Какво се случва с кожата ви, когато не почиствате четката си за грим

Какво се случва с кожата ви, когато не почиствате четката си за грим

Въпреки всички предупреждения да почиствате редовно четките си за грим, ние сме готови да се обзаложим, че е минало доста време, откакто сте потапяли във вода вашите бебчета. В крайна сметка, кой има време?

Но докато пропускате необходимото почистване, четките събират прах, мръсотия и бактерии, които нанасяте върху лицето си, когато се гримирате. В косъма на четките могат да се развият куп бактерии, но най-често срещаните са стафилококи и стрептококи – отговорни за стафилококовите и стрептококовите инфекции в гърлото. И цялата тази гадост, събрана в четките ви за грим, може да разруши напълно защитния слой на кожата ви.

Можете да развиете акне, дразнене на кожата, обриви, бактериални кожни инфекции, очни инфекции. Възможни са дори гъбичните инфекции и херпес.

И така, как да избегнете това да се случи с вас? Препоръчително е да почиствате четките си веднъж седмично, понякога повече или по-малко в зависимост от това до колко сте ги ползвали, за какво сте ги използвали и от типа кожа, който имате. Тези от вас със супер мазна или склонна към акне кожа, може да ги почистват по-често. Ако вашата четка вече не е толкова мека и видимо има наслоен грим, отдавна вече е време да я почистите.

На пазара има голям избор от почистващи продукти и балсами за четки, на бебешкият сапун работи също толкова добре, а и е доста по-евтин. Изберете такъв с минимум съставки, за да не повредите четката си.

Как се случва почистването? Направете си сапунен разтвор в малък съд. Потопете четките си в него и ги оставете за няколко минути. С нежни движения търкайте всяка от четките в дланта си, докато от нея не започне да излиза чиста пяна. Изплакнете ги внимателно под течаща вода. Оставете ги да изсъхнат като оставите разстояние между тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay