Кафето - любима напитка и магичен разкрасителен продукт

Вижте кои са четирите основни разкрасителни свойства на кафето

Кафето - любима напитка и магичен разкрасителен продукт

В домакинството се намират множество продукти, които биха могли да се използват като средство за разкрасяване, но дамите рядко посягат към кафето, за да го ползват по това малко по-различно негово предназначение.

Кафето е чудесен помощник при събуждането рано сутрин и ви зарежда с енергия, но то има и редица разкрасяващи свойства. Днес ще ви покажем как и в какви случаи може да използвате любимото кафе, за да освежите вида си.

1. Ексфолиант за лице и тяло
От смляното кафе може да излезе чудесна съставка за направата на домашен ексфолиант. Кафето не е толкова грубо като останалите съставки на ексфолиантите и е подходящо за чувствителна кожа. Смесете го със зехтин или олио по ваш избор. Можете да прибавите и етерични масла и сте готови - имате натурален, достъпен и ефективен ексфолиант.

2. Крем за лице
Имате ли тъмни кръгове под очите? Дали са наследствени, или са се появили от умора, кафето ще помогне и в двата случая! В много кремове за лице има съдържание на кафе, защото то има способността да разширява кръвоносните съдове и по този начин подобрява циркулацията на кръвта, което от своя страна намалява тъмните кръгове под очите. Можете да добавите малко кафе към крема си за лице и сте готови.

Кафето - любима напитка и магичен разкрасителен продукт

3. Подсилва цвета на косата при брюнетките
Момичетата с тъмна коса могат да използват кафето, за да придадат повече дълбочина на цвета на косата си. Кафето спомага за поддържането на цвета между посещенията при фризьора. За целта са ви нужни 2 чаши приготвено кафе. Намокрете косата си с него, увийте я в торбичка или шапка за баня и постойте така поне 1 час, а след това отмийте добре с шампоан.

4. Подмладява
Продуктите, които подмладяват и се борят с появата на бръчки, могат да изхарчат достасредства от вашия бюджет. Може да редувате обичайната си грижа за кожата с използването на смляно кафе - продукт, който наистина действа подмладяващо.

Смесете две равни части кафе с половината на това количество вода, по желание сложете и няколко капки масло от чаено дърво. Масажирайте продукта в кожата си с помощта на кръгови движения и след това изплакнете. Веднага ще почувствате кожата си по-стегната и свежа.

За още полезни разкрасяващи съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay