Колко точно струва една усмивка?

Усмивката си има цена

Колко точно струва една усмивка?

Искрената усмивка струва около една трета пени (по-малко от 1 стотинка), изчисли британска студентка, научихме от БТА.

 

Даниел Шор дава икономическа стойност на усмивката, за да определи как тя влияе на взимането на решения. Сравнително ниската й цена отразява факта, че в кратко общуване хората разменят 10 до 20 усмивки.

 

"Ако продавачка се усмихне искрено, реакцията на купувача е положителна и е възможно той да купи повече продукти, отколкото първоначално е възнамерявал - каза Даниел Шор. - В действителност искрената усмивка е нещо като социална валута, нещо ценно, което хората дават, за да получат друго в замяна."

 

Изследователският екип е разгледал реакциите на хората на два вида усмивки - искрени и вежливи. Основното, което ги разграничава, е наличието на бръчките на смеха край очите. Те се появяват при искрената, но не и при усмивката от учтивост.

 

"Хората, които често се усмихват искрено, сякаш по-лесно убеждават другите да направят каквото те искат". Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Емоции".

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 17.05.2011|13:22
Една усмивка върши чудеса! Скоро четох, че усмивката е визитната картичка на човешката душа и се усмихва този, който умее да живее истински. Когато се усмихваме повече, това се отразява на всички около нас и се зареждаме с много положителна емоция. Дори във Facebook има страница "Усмивката е единствената крива линия, която изправя всичко!" :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay