Криотерапията и домашните маски ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини като тенденции през 2022 г.

ШВЕДСКАТА КОЗМЕТИЧНА КОМПАНИЯ FOREO ПУБЛИКУВА СВОЯ ГОДИШЕН ДОКЛАД ЗА ОЧАКВАНИТЕ ТРЕНДОВЕ В КОЗМЕТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ, ИЗГОТВЕН ОТ ИНСТИТУТА НА FOREO В СТОКХОЛМ

Криотерапията и домашните маски ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини като тенденции през 2022 г.

Неинванзивните анти-ейдж терапии, подхранващите продукти за лице със серамиди и домашните маски от типа "направи си сам" ще бъдат сред топ козметичните тенденции на 2022 г. Това сочат прогнозите на шведската beauty-tech компания FOREO, която след като приключи 2021 г. с рекордни продажби и зашеметяващите 35 милиона клиенти, публикува своя годишен доклад за тенденциите в сектора, изготвен от Института ѝ в Стокхолм. Най-бързо разрастващата се технологична марка на FOREO зае 3-то място в световната класация на марките за грижа за кожата с 6 851 000 търсения в глобален мащаб през 2021 г. и бързо се превърна в източник на информация за всичко, свързано с красотата.

"В предишни години бяхме свидетели на скоростно развитие на технологиите, което бе причината за новите тенденции в индустрията за красота. 2022 г. обаче е доста по-различна, тъй като ще станем свидетели на иновации, които са предизвикани от промяна в начина на мислене. Потребителите на продукти за красота все повече търсят интелигентни решения за употреба у дома, които осигуряват професионални резултати като в СПА салон. Това е причината и търсенето на продуктите на FOREO да бележи рязък ръст през последните години, и това ще е движещата сила за най-голямата тенденция, която ще навлезе в индустрията за красота през следващите пет години – а именно неинвазивните безболезнени процедури за красота", обяснява Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO. 

Ето и кои са всички козметични тенденции, които се очакват през 2022 г., според прогнозите на FOREO:

1. НЕИНВАЗИВНА КРАСОТА 

През 60-те години на миналия век пластичната хирургия стана масова, а болезнените и скъпи операции бяха популяризирани като единствения начин за възстановяване на младостта на кожата. През 2022 г. обаче ще се появи изцяло нова гледна точка към красотата и доброто себеусещане. Хората вече избират безболезнените козметични технологични процедури с видими дългосрочни резултати пред хирургическите процедури, които носят болка и риск. 

През 2021 г. FOREO регистрира силен ръст в търсенето на BEAR – първото в света медицинско устройство с микроток, одобрено от FDA, и оборудвано с анти-шокова система™, която го прави най-безопасното устройство от този тип. BEAR съчетава наелектризиращата микротокова технология за по-стегната и светла кожа с характерните за бранда Т-звукови пулсации, за да осигури изключително енергизиращи процедури за лице. Този топ уред на FOREO в борбата срещу стареенето стимулира и тонизира кожата, той таргетира признаците на стареене и осигурява по-стегнат тен само за няколко минути, развенчавайки веднъж завинаги мита, че пластичната хирургия е единственият начин да върнете времето назад и да подмладите кожата си. 

2.  ПОДХРАНВАНЕ НА КОЖАТА 

Маскнето – акнето, причинено от носеното на маски, и хиперпигментацията се превърнаха в най-честите кожни проблеми през последните 2 г. В стремежа си да се справят с тези неприятни състояния мнозина посягат към агресивни съставки като ретиноиди и ексфолиращи киселини, които могат да доведат до пълно кожно раздразнение. В тези условия внимателната грижа за кожата и нейното подхранване стават все по-важни. Една от най-големите тенденции през 2022 г. ще е козметиката "направи си сам". 

Според Euromonitor изумителните 41% от световните потребители на козметика използват домашно приготвени продукти всеки месец. Данните показват също, че търсенето на маски за лице от типа "направи си сам" се е увеличило с 233% през 2021 г., а освен това търсенето на домашна процедури за лице е нараснало със 115%.

Криотерапията и домашните маски ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини като тенденции през 2022 г.

Като се има предвид и невероятния потребителски интерес към FOREO Imagination, първата и единствена в света база за домашни маски, шведският технологичен гигант е сигурен, че тази тенденция ще се запази. Формулата на хидратиращата база на FOREO, внимателно създадена да се съчетава безпроблемно с пресни съставки от кухнята като плодове, зеленчуци, масла и т.н., осигурява свежа порция домашна грижа за кожата всеки ден, като буквално "храни" кожата. 

3. ЗАЩИТА НА КОЖНАТА БАРИЕРА 

Със сигурност най-актуалната дума на козметичната сцена през 2022 г. ще е кожна бариера (или рогов слой), а именно повърхностният слой на кожата, който задържа влагата и предпазва от токсините на околната среда. Кожната бариера се уврежда, когато е лишена от естествените си масла в резултат на използването на агресивни почистващи продукти, киселини и продукти за локално лечение на акне. А когато кожната бариера загуби своята бойна сила, кожата става чувствителна и по-податлива на зачервяване и раздразнение. 

2022 ще e годината на козметиката, съдържаща серамиди, които запечатват кожата и създават защитен слой с допълнителни ползи срещу стареенето. FOREO обаче предупреждава, че нито една съставка не може да възстанови напълно увреждането на кожната бариера, като посочва, че най-добрият начин да защитите кожата си е превенцията.

Криотерапията и домашните маски ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини като тенденции през 2022 г.

Една от най-честите причини за увредената кожна бариера е прекомерната ексфолиация и грубото почистване. Тук един наистина доказан нежен помощник е емблематичната почистваща четка LUNA 3 на FOREO. Продуктовата гама LUNA на марката разполага с меки силиконови косъмчета, които гарантират дълбоко, но нежно почистване, оставяйки кожната бариера непокътната, като същевременно елиминира до 99,5% от натрупаните токсини и замърсявания (следи от грим, излишен себум и мъртви клетки). 

4. КРИОТЕРАПИЯ 

Друга тенденция, провокирана от промяна в потребителското мислене и стремежа не само да изглеждаме, но и да се чувстваме страхотно, ще е нарастващият интерес към криотерапията – процедура, която използва ниски температури за съживяване на кожата. Ниските температури карат кръвоносните съдове да се свиват, а порите да се стягат, като придават на кожата по-стегнат и подмладен вид. Ако някога сте посягали към кубчета лед или ледена лъжица, за да успокоите зоната под очите си след нощно излизане, добре знаете за облекчението, което охлаждането носи на кожата, както и за незабавните резултати в огледалото. 

UFO 2 на FOREO, един от най-продаваните продукти на марката за всички времена, е наистина нестандартно устройство за грижа за кожата, коeто подхранва както тялото, така и ума. Tози свръхмощен уред за лице съчетава термотерапия, криотерапия, LED-светлинни процедури и известните Т-звукови пулсации на бранда, за да осигури резултати на професионално ниво за нула време у дома. Най-готиният хак за грижа за кожата на UFO 2 – криотерапията, видимо намалява подпухналостта, свива порите, повдига и стяга кожата, за да премахне признаците на стареене. Само след 2-минутна употреба UFO 2 подобрява нивата на влажност на кожата със 126% и тъй като нищо не се губи на повърхността, ефектът продължава до 6 часа. Също така е клинично доказано, че UFO 2 намалява значително появата на бръчки само за седем дни.

Криотерапията и домашните маски ще изместят ретинола и ексфолиращите киселини като тенденции през 2022 г.

Аника Сехри, мениджър продуктов маркетинг в института на FOREO, споделя, че през 2022 г. ще настъпи нова ера на красотата: "Тенденциите, които ще видим да доминират в нашите социални канали през 2022 г., ще бъдат революционна смесица от технологични иновации, изненадващи съставки, които може би седят в кухнята ви, и най-важното – превръщането на ритуалите за красота като неразделна част от благосъстоянието. Посочването на FOREO на 3-то място в световната класация на марките за грижа за кожата с 6 851 000 търсения в световен мащаб потвърждава, че beauty-tech ще продължи да движи бъдещето на красотата, а това една skintech марка да бъде включена в списъка заедно с девет козметични компании е ясен сигнал, че времената се променят."

За да научите повече за FOREO, най-бързо развиващата се козметично-технологична марка в света, и за да сте в крак с иновациите в сектора, посетете foreo.com или следвайте @foreo_bgr в Instagram. А за да се запознаете с най-новия репорт на FOREO за технологиите за красота, кликнете тук.

В България продуктите на FOREO може да бъдат закупени на foreo.com и в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg.

За FOREO

Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay