Магията на зеления чай

Консумирайте го редовно, съветват лекари

Магията на зеления чай

 

Вероятно сте чували, че зеленият чай е полезен. Знаете ли обаче с какво? Той може да се пие, приема като добавка или да е основна съставка на продукт. Зеленият чай е ефективен при борбата с акне, действа превантивно на рака на кожата и забавя процесите на стареенето.

 

Акне
Зеленият чай е богат на фитохимикали, които успокояват възпалената кожа. Ако страдате от акне мажете се с лосион, съдържащ 2% от билката два пъти на ден в продължение на шест седмици и ще постигнете задоволителни резултати, съветват експерти.

 

Рак на кожата

При хората, които редовно пият зелен чай, съществува по-малка вероятност да развият рак на кожата или друг вид рак, твърдят лекари, макар че изследванията не са окончателно потвърдени. От друга страна, слънцезащитните продукти, съдържащи зелен чай блокират развитието на вреден механизъм, който може да доведе до рак на кожата.

 

Преждевременно стареене
Зеленият чай е изключително богат на антиоксиданти, които предпазват тялото от вредните свободни радикали, причиняващи преждевременното стареене. Не забравяйте, че действията на чая са предимно превантивни. Редовната му консумация няма да ви направи с 5 години по-млади, но ще запази излъчването ви свежо за по-дълго време.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay