Мания по гети и ушанки

Хем секси, хем топли и сладки

Дърветата вече приключиха с есенния си стриптийз, превърнаха се в пилони, сега е наш ред да помислим как ще бъдем сексапилни през зимата. Без да танцуваме нещастно от студ. Надявам се, всички дами разбраха: тактиката "От студ умри, гъзар бъди" отдавна не е актуална, а безупречно изправената коса не е по-важна от топлата шапка. Зимният гардероб задължително трябва да съдържа бодита, подходящи за сезона туники - за да пазят кръста, блузи с дълъг ръкав, които да носим под модерните напоследък плетени дрешки без ръкави. 

Тук ще обсъдим два от най-актуалните зимни аксесоара, които се завърнаха с пълна сила след дълго отсъствие от модната сцена. 

Гетите (или калци) 
Били са популярни някога през 80-те, но след това останаха привилегия само на балерините, футболистите и други спортисти. Допреди няколко години, когато любимите ни звезди започнаха да се появяват по "чорапи без частта за стъпалото". 

Отначало само ги гледахме завистливо върху тънките крачета на манга героините и сексапилните танцуващи момичета в холивудски продукции. Чудехме се баба ли да ги изплете, от чужбина ли, откъде ли и ние да ги докопаме. За щастие, от една-две години желаните аксесоари се предлагат в най-различни варианти и по нашите географски ширини. Черни, фигурални, на пластове; къси, дълги; пухкави, плетени, кожени; с копчета или ципове – всякакви. Можете да ги откриете по молове и още повече – по пазари. В галерията сме показали някои видове калци.

Мания по гети и ушанки   Мания по гети и ушанки      Мания по гети и ушанки

А как да ги носите, след като вече сте ги открили? Тук можете да развихрите въображението, вкуса си и да експериментирате на воля. Като ги набръчквате или опъвате, коригирате вида на бедрата си и прасеца. Дамите с красиви крака изглеждат зашеметяващо, когато съчетават калци над коляното с къса пола или туника върху клин. Може и прилепнали дънки. Много интересни комбинации се получават, ако насложим гети в различни дължини, цветове и материи едни върху други.

Както знаем, актуалните чорапки могат както да покриват обувките, така и да започват над глезена, а също и да "извират" от елегантния или спортен ботуш. Съществуват и варианти със специална дупка, през която да мине токът. Особено популярни са и обувките с "вградени" чорапи. 

По-практично е да избирате калци в черно, бежово или сиво, които да се съчетават най-добре с обувките и зимните дрехи. В случай че имате конкретен тоалет в специфичен цвят и искате да го комбинирате с гети, можете да намерите подходящ плат и да си ушиете, което става съвсем лесно. Интересни резултати се получават, ако отрежете крачолите на панталон или дънки, които няма да носите.

Мания по гети и ушанки   Мания по гети и ушанки

Ушанки
Като деца ни караха да ги носим, после ги хвърлихме. Понякога ни липсваха, докато чувствахме ушите си като ледени шушулки през зимата. Само че не можехме да си позволим да бъдем забелязани със старомодни ушанки. Топлата новина е, че те отново са актуални и няма да ни се смеят по улиците. Освен пухкавите, плюшените, в бонбонени цветове и животински краски модели, някои марки предлагат наистина стилни решения на въпроса.

Хубаво си е да носиш ушанки - пазят от мразовития вятър, а някои разновидности могат да се ползват като красива диадема или музикални слушалки!  

21 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay