На 26 км от Занзибар

Там, където модата няма никакво значение

Ех, как ни се ще да попътуваме малко! Да посетим далечни, непознати и екзотични страни. И да се гмурнем в океана от културен шок. Ала уви, ние сме все така в офиса, мечтаните дестинации са все така далеч. Добре, че я има нашата галерия!

В нея можете да разгледате поредната препратка на модните среди към региони, в които последната грижа на населението е стилът. И все пак, фотосесията на Хикам Риад за белгийското сп. Elle е доста добра.

Тя показва разходката на модел, чието име не можем да произнесем, из откъсната от света местност. Някъде, на 26 км от Занзибар. Впрочем от имената на целия екип, само за едно сме сигурни, че ще го напишем правилно. Васко Тодоров е гримьор и коафьор на модела. Явно за българите, които искат да се занимават с мода, няма граници.

Дамата от снимките изглежда извадена от контекста на заобикалящата я среда. Високи токове, къси панталонки и масивни бижута, а на заден план - гладни деца и мизерия. Не знам какво цели тази съпоставка и няма да ровим по-надълбоко в раните, оставени от модните обективи. Можем само да се надяваме, че твърдението "красотата ще спаси света” е вярно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay