Навици, които водят до запушване на порите

Навици, които водят до запушване на порите

Факт: Всички имаме пори и в един или друг момент сме били ужасени от тях. От тях се плашат както мъже, така и жени. Въпреки това, някои навици могат да ги направят да изглеждат още по-големи и да причинят кожни проблеми. Ето какво да спрете да правите, ако искате да имате чиста кожа.

Стискане на пъпки. Ако целта ви е да имате по-малко пъпки и по-малки пори, престанете да ги докосвате. Когато притискате и разтягате кожата, допринасяте за образуването на фини линии, възпаление и дразнене, които влияят върху размера на порите с времето. Знаем, че е много лесно да се каже, отколкото да се направи, но опитайте да въведете лечение със салицилова киселина или бензоил пероксид, за да изчистите пъпките, вместо да ги стискате.

Честото докосване на лицето през деня. Помислете до колко неща се докосвате през целия ден – обществени дръжки, бюра и маси, дръжки на мивката, кредитната ви карта. Докосването на лицето след броя докосвания може да доведе до пренасяне на омазняване, бактерии, вируси, алергени и други примеси върху кожата ви, което да доведе до запушване на порите.

Забравяте да премахнете грима си преди лягане. Премахването на грима е съществена стъпка в рутината ви за грижа за кожата, защото това не позволява гримът, маслата и замърсителите на околната среда, които се събират върху кожата ви през деня, да се наслоят в порите ви, докато спите. Забравянето не само причинява обриви и ускорява процеса на стареене, но и допринася за разширените пори. Ако се чувствате твърде уморени, за да отидете до банята? Скрийте почистващи кърпички за лице, които са с формула за третиране на чувствителна кожа.

Пропускане на пилинг терапията. Най-добрият начин за почистване на порите е чрез ексфолиране. Това е така, защото почистващите препарати не премахват напълно мъртвите кожни клетки, които се натрупват през седмицата. Ексфолирането веднъж или два пъти в седмицата ще помогне за премахването на примесите.

Носенето на грешния вид грим за лице. Изкушаващо е да опитате да прикриете големите пори с коректор. Но всичко комедогенно, известно още като блокиране на порите, ще запуши кожата ви. Затова избягвайте да прилагате продукти с восъци и масла във формулите си. На хората с акне се препоръчва да ползват минерален грим, защото той може да се използва върху кожни заболявания като акне, розацея и псориазис, без да причинява дразнене или вредни странични ефекти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay