Нежна грижа за лактите

Домашно лечение на загрубялата кожа

Нежна грижа за лактите

Кожата на лактите е сред най-чувствителните зони на нашето тяло. Груби материи или натоварване, например докато работите на компютър, са в състояние да съсипят нежостта ѝ и да я направят неприятно грапава.

Предлагаме ви няколко идеи, с помощта на които да се справите с проблема и кожата ви отново да бъде копринено-гладка и нежна.

Веднъж седмично си приготвяйте т.нар. "мазна" маска: на водна баня загрейте малко количество растителна мазнина и я разпределете в 2 съда. Потопете лактите си и ги дръжте поне 5 минути. След това премахнете мъртвите клетки с пемза и накрая намажете кожата си с крем или лосион за тяло.

Друг вариант е да натриете лактите си с парченце лимон или грейпфрут. 15 минути по-късно изплакнете и нанесете върху кожата си мазен крем или вазелин.

Последното ни предложение се прави от вода и мая за хляб. Смесете съставките и разбъркайте. Намажете лактите и изчакайте да изсъхнат, измийте с топла вода и отново нанесете мазен крем накрая.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.10.2011|10:36
Моите лакти зимата също много се напукват и дори са прокървявали на моменти. Мажех ги с крем постоянно, но пак нямаше кой знае какъв резултат и тогава пробвах с "Нежна грижа" на Орифлейм. Може да ви звучи като реклама, но наистина много ми помага. Зимата ги намазвам 2-3 пъти и забравям изобщо за болката. Наистина действа, пробвайте!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay