Непонятни модни решения за този сезон

На леля ми шлифера

Магазини, кафенета, обиколки в мола. В неделя си спретнах участие в нашумял сериал, едва ли не. А исках нещо толкова конкретно – яке.

 

Тръгнах уверена, че съвсем скоро ще си купя нещо. Беше около пет следобед, хора почти нямаше. Неделя все пак, надали е останало нещо некупено в този търговски център. И във всички останали всъщност.

 

Обикалям си аз, но яке не намирам. Има обаче палта. Купища палта и закачалки, пълни с кожени якета. Кожените връхни дрехи определено са по вкуса ми - дори най-студените дни изкарах именно с едно такова. Но се разминава с представата ми за "пролетно", уви.

 

Оказа се, че няма да намеря дори подобие на своята първоначална идея. Модата така повелява. Ако пък облека кафеникавия соц-шлифер на леля ми, ще изглеждам като излязла от модно списание красавица. Ама не искам.

 

Тенденциите не се изчерпват с присъствието на този остарял модел, наподобяващ дъждобран, вместо женствена дреха. Други течения в тазгодишната пролетна мода са камуфлажните якета, вдъхновените от кимоно палтенца и пончотата. Идва лято, а не ледена епоха! Кому са нужни тези анораци, нали искаме да ни е леко и приятно...

 

И след един бърз поглед върху въпросните нашумели якета, ми стана ясно – шлиферите всъщност са най-приемливото решение. Все пак и от тях има модели с пролетно излъчване – породено от използваните цветове, или пък от интересната кройка на ръкавите. Въпросните тренчкоти обаче стоят по-добре с панталон, вместо с къса пола. Поне аз не обичам да изглеждам, все едно а-ха и ще отворя шлифера в парка...сещате се. Гола отдолу.

 

Пролетното излъчване, обвързано с цветовете, няма нищо общо с "Матрицата". Чудно защо големите марки не са много наясно с това и са заложили основно на черното, жизнерадостното сиво и бодрото кафяво в своите колекции за предстоящите топли сезони.

 

Якетата от твърда памучна материя и дължина до коляното са класика. За зимата. А вече не е толкова студено...нека се наметнем с нещо по-така.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.04.2011|09:40
Модата се мени постоянно. Не може всяка година да излизат едни и същи модели, и да няма никакво разнообразие на пазара. В горещите пролетни и летни дни никой няма да тръгне с яке на вън, така че не виждам защо да не се продават точно такъв вид палта и якета. Пролетните палта не са дебели като зимните и с тях също може да се чувстваме комфортно. Всеки има право да купува това, което му харесва на самия него и не виждам защо трябва да се натрапва нечие мнение на хората. Различни хора, различни интереси.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay