Непреходните съвети за красота на очарователната Мерилин Монро

Ето как златното момиче на Холивуд се е грижело за външния си вид

Непреходните съвети за красота на очарователната Мерилин Монро

Има нещо в Мерилин Монро… Нейното обаяние и нейната личност са все така силни и днес, както са били на върха и по време на златната ера на Холивуд. Тя е била богиня на големия екран и е властвала както със сексапил, така и със своя естествен чар.

Мерилин е идол на много от днешните дами, защото е притежавала самочувствие, грация и стил. Тя е била блян за всички мъже и е сред най-иконичните дами в историята на звездния шоубизнес.

Днес ще ви представим няколко от нейните бюти тайни. Те са подбрани благодарение сайта Purple Clover, който вдига завесата за тайните на актрисата.

Как и с какво се е гримирала? С какви средства е поддържала тялото и кожата си млади и красиви? Ето малко съвети и трикове, идващи директно от вечната Мерилин Монро!

5 нюанса червено
За да накарат устните ѝ да изглеждат по-плътни, гримьорите на Мерилин слагали върху устните ѝ по 5 различни нюанса червено червило. Контрастът между тъмните тонове на червеното по външните ъгли на устата и по-светлото червено в средата на устните създават усещането за по-голяма дълбочина и съответно по-голяма плътност.

Тайната на погледа ѝ
Актрисата е използвала кафяв и черен молив, за да създаде котешкия си поглед. Очната ѝ линия винаги била доста дебело нарисувана, за да придава драматизъм. Мерилин винаги ползвала и изкуствени мигли за по-изкусителен поглед.

Непреходните съвети за красота на очарователната Мерилин Монро

Закуска за шампиони
Самата Мерилин споделя следното за хранителния си режим: "Някои хора смятат, че се храня доста странно, но аз не смятам така. Преди да си взема душ сутрин, затоплям чаша с мляко и вътре слагам две сурови яйца, разбивам ги с вилица и изпивам сместа, докато се обличам. След това взимам и мултивитамините си. Съмнявам се, че някой доктор би предложил по-питателна закуска за работещо момиче, което бърза.”

Мъжете предпочитат блондинки
През годините Мерилин е имала много фризьори и задачата на всички е била да я правят перфектно руса. Тя описва цвета на косата си като "бял като калъфка на възглавница”. Използвала е обезцветител и перхидрол на всеки три седмици, за да поддържа цвета си, а през останалото време е слагала и бебешка пудра в корените си, за да изглеждат още по-бели.

Непреходните съвети за красота на очарователната Мерилин Монро

Идеална кожа
Мерилин има доста снимки по бански на плажа, но всъщност тя е избягвала слънцето и не е обичала да се пече. Когато е трябвало да се излага на слънце за по-дълго време, тя е нанасяла върху кожата си вазелин или друг мазен и плътен крем и след това се е гримирала, за да запази сребристото сияние на кожата си.

Някои го предпочитат горещо
Преди лягане Мерилин е обичала да потапя лицето си в леген с гореща вода. Но не е била особено стриктна със съня. Тя е споделяла, че понякога спи по 5 часа на нощ, а понякога по 10.

Любовна отвара
Звездата е слагала точно по 5 капки от любимия си парфюм върху кожата си. Най-обичаният от Мерилин аромат е бил истинската класика - Chanel No.5. Говори се, че тя е била толкова обсебена от аромата на жасмин и рози, че е изсипвала от парфюма и във ваната си.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay