Новият тренд "Dream girl" подчертава лицето с помощта на хайлайтър

На хоризонта се появи нов вайръл грим хак, който всички използват в момента, за да заприличат на Бела Хадид и Ким Кардашиян. Микрохайлатърът е популярен хак от известно време насам и тази най-нова негова версия не е по-различна.

Микрохайлайтърът е техника, при която добавяте хайлайтър към грима си, за да озарите и повдигнете лицето си. Точно както фон дьо тенът може да контурира лицето ви, този продукт може да подчертае и вашите естествени черти. Наричан още "Dream girl", вирусният хак обикаля TikTok, като хаштагът #microhighlighting събра над 1 милион гледания в платформата. Тенденцията помага за подчертаване на естсествените черти на лицето ви с прости трикове, които всеки може да направи. След като нанесете фон дьо тена и контура, е време да изпробвате тази техника и да се превърнете в "мечатно момиче".

Как да го направите?

Тази техника започва с рисуване на успоредни, асиметрични линии от всяка страна на лицето с движение нагоре, смесащи се с грима ви. За да изпробвате метода, начертайте линия с хайлайтър от под долната устна до бузата и друга успоредна линия от долния край на носа до средата на бузата. След това начертайте друга успоредна линия от половината под окото към горния ръб на лицето си и последна линия от под началото на веждата до нейния край.

След като начертаете линиите, можете да смесите хайлайтъра с ръцете си, четка или гъба, за да завършите мечтания, сияен вид. Най-добрата част от микро-хайлайта е, че това е универсална техника, така че можете да я използвате, за да подчертаете всички области на лицето си, които смятате, че имат нужда от тласък. Вирусният хайлайтър за повдигане на устни  или трикът за хайлайтър на Кендъл Дженър са само няколко примера. Разбира се, можете също да отделите известно време, за да изберете коя марка и цвят на хайлайтъра да опитате.

Видео можете да видите тук.

Как да изберете подходящ хайлайтър?

Най-популярният инструмент, който да използвате за тази техника, е бяла писалка за подчертаване, но можете също да изберете кремообразен или течен хайлайтър вместо това. Няккои гримьори употребяват кремообразен хайлайтър в областта на клепача. Това озарява очите по по-фин начин, особено ако не носите много грим този ден.
Кой нюанс ще използвате зависи от тена на кожата ви и какъв тип хайлайтър ви подхожда най-добре. Ако търсите течен хайлайтър, то знайте, че той се смесва лесно и естествено, придавайки класически, росен блясък. Обикновено кремообразните хайлайтъри придават на кожата ви мек, естествен блясък, който не се събира във фините линии и бръчки по кожата. 

Ако предпочитате прахообразен хайлайтър, се пргответе за зашеметяващ блясък. Те също се смесват лесно и имат доста дълга трайност върху кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay