Панделка на главата

Косата ви може да земе причудливи форми

Панделка на главата

Като изключим, че и двете са героини от американския шоубизнес, по какво си приличат Лейди Гага и Мини Маус? По панделката на главата.

 

Фльонгата от коса може да се направи на различни места – на тила, в горната част на главата или отстрани. Подходяща за делова среща или пък за дискотека – тази прическа изисква само два ластика, фиби и лак за коса. Е, и малко търпение, за да я оформите перфектно.

 

Ако косата ви е къдрава или чуплива, трябва първо да я изправите с преса. А след това...

 

Отделете бретона в горната част на главата, като оставите свободни кичури в областта на слепоочията. Нека отделеният сектор е под формата на триъгълник.

 

Стегнете останалата си коса с ластик – на опашка. Препоръчваме ви преди да започнете с оформянето, да нанесете пяна за коса или гел на ръцете си. Така ще имате повече контрол над кичурите и прическата ще изглежда подредена, без несъвършенства. Отделете един кичур от горната страна на опашката и го закрепете с фиба върху темето си.

 

Сложете втори ластик в другия край на опашката. Разделете косата между ластиците на две половини и пъхнете края след втория ластик в обособения отвор в посока отвътре навън. Оформете фльонгата и я прикрепете с фиби. Разделете свободния край на опашката отново на две и го скрийте отляво и отдясно на панделката.

 

За оформяне на възела на панделката използвайте отделения в началото кичур. Закрепете го с фиби в основата на фльонгата, опънете го по средата ѝ, закрепете го с фиби и от другата страна и скрийте краищата, както направихте с "остатъка" от опашката.

 

Завършеният вид на прическата ще постигнете, като тупирате леко кичурите от слепоочията и ги усучете, без да ги стягате, така че да стоят естествено. След това ги опънете назад и ги прикрепете под фльонгата.

 

Използвайте лак за коса, за да фиксирате резултатът и бъдете смели в експериментите. Има и още един начин за оформяне на прическа "панделка". Може да видите как да постигнете този резултат стъпка по стъпка в това видео:

11 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay