Постене - най-вече за здраве

Постене - най-вече за здраве

Постене - най-вече за здраве

Постенето, дълго време свързвано с религиозни ритуали, политически протести и диети, е полезно за здравето и предпазва сърцето. Това показаха резултатите от американско проучване, а ние научихме от БТА.

 

Кардиолози от Центъра за сърдечносъдови изследвания в Юта обясняват, че постенето не само намалява риска от коронарни артериални болести и диабет, но и предизвиква значителни промени
в нивата на холестерола в кръвта.

 

"Постенето предизвиква глад или стрес. В отговор тялото освобождава повече холестерол, което му позволява да използва мазнините като източник на гориво, вместо на глюкоза. По този начин намалява броят на мастните клетки в тялото. Колкото по-малко са те, толкова по-малка е вероятността от развитието на инсулинова зависимост или диабет", обяснява д-р Бенджамин Хорн от изследователския екип.

 

Диабетът и повишените нива на холестерола са известни рискови фактори за коронарни болести на сърцето. Авторите на проучването са установили още, че постенето намалява и други кардиологични рискови фактори като триглицериди, тегло и нива на кръвната захар.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay