Пуснете добрата енергия вкъщи

Фън шуй за щастие и баланс

Пуснете добрата енергия вкъщи

В последните години все повече хора се интересуват от Фън шуй. И това никак не е случайно. Китайското изкуство набира страхотна популяраност заради изключитлно стресовия живот, който водят повечето от нас. А Фън шуй цели именно това - да ни помогне да се избавим от лошите вибрации и да разположим така мебелите в къщата си, че жизнената енергия да цирклурира свободно.

То е начин да балансираш не само дома, но и живота си.

Повярвайте, че това направление в китайската философия ще ви накара да бъдете много по-щастливи, активни и да живеете в мир със себе си и. Ето и основните принципи, които трябва да спазвате ако сте решили да изпробвате полумагичните сили на Фън шуй.

Чудите се дали можете да съчетаете тази източна философия със съвременния стил на дома си и начина си на живот? Отговорът е положителен. Според специалистите няма никакъв проблем да подредите дома си енергийно правилно, въпреки многото техника в него. Която, знаем, има изключително активно магнитно поле, което в никакъв случай не влияе положително на аурата ни.

Основен принцип на това изкуство е в къщата, в която прекарвате голяма част от времето си е да няма остри форми - както предмети, така и ръбове на стени, легла, тавани. Същото важи и за скосяванията и ъглите. Препоръчва се ако все пак имате такива, да ги закриете с пердета, балдахин или други декоративни паравани, но задължително - от естествени материали.

Предупреждаваме, че хората, които следват принципа на Плюшкин за активно събиране на всякакви нужни и ненужни вещи, няма да са особено очаровани от Фън шуй. Но то може да бъде много добър техен помощник ако са решили да се избавят от лошия навик да трупат непотребни вещи - учението призовава към максимална изчистеност от непотребни предмети.

Освен това светлината и пространството за изключително важни - в стаята, в която прекарвате слънчевите часове на денонощието е препоръчително да има голям панорамен прозорец, през който да "пуснете" слънчевата енергия.

Масите, според Фън шуй, са ниски, а около тях се ситуират дивани, също ниски столове, фотьойли. Всичко, което играе роля на декорация - картини, пана, малки предмети, вази - трябва да е в топли цветове.

Мястото от дома ви, където си почивате и спалнята задължително трябва да изчистите от всякакви ненужни вещи. Всяка излишна енергия пречи на пълноценната почивка и на съня. Леглото ви трябва да бъде разположено срещу стена, на която няма прозорец, а краката ви да не бъдат насочени към вратата.

Китайците вярват, че когато човек е в страната на сънищата и тялото му е разположено с краката към изхода, енергията изтична от тялото и "излиза" през вратата.

Много важен е въпросът с огледалните повърхности. Не слагайте огледала в спалнята, а ако все пак не можете да се лишите от такова - нека леглото и вие не се оглеждате в него. Фън шуй предупреждава, че ако спалнята не е разделена на две равни части за двамата партньори, рискувате връзката и отношенията ви също да бъдат небалансирани.

За разлика от спалнята, коридорът е напълно подходящо място за поставяне на големи допълнения като лампи, вази, столове - те спокойно ще поемат и излишната, и негативната енергия от хората, преминаващи през коридора, за да влязат в същинската част на дома ви.

Кухнята е особено важно място в дома - и тъй като водата и огъня са несъвместими елементи, мивката и печката не трябва да бъдат нито една срещу друга, нито една до друга.

Все пак при китайското учение съществува много "удобно" схващане, че това, което е скрито, не съществува, така че спокойно можете да поставите печката до миялната машина, например, защото водата там не се вижда.

Банята и тоалетната не трябва да бъдат срещу входната врата на дома ви, както и не трябва да са решени в агресивни цветове - червено, оранжево, черно. Подходящите краски за интериора на тези две помещения са синьо, зелено, бяло.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay