Ръководство за красиво оцеляване в жегите

Коса, лице и тяло - грижите през лятото си имат своите малки хитрини

Ръководство за красиво оцеляване в жегите

Имаше една поговорка за мързела, която ще си позволим да перефразираме за все по-горещото време: "Жегата не мори, но мъчи”. И тъй като хем й се радваме, хем се чудим как да се справим с нея, решихме да потърсим някои хитри начини за това. Нека да бъдем щастливи въпреки изгарящото слънце - не е толкова трудно! Действието се развива на плажа, но тези съвети са приложими в широк спектър от неприятни летни ситуации.

Един от възможните сценарии е свързан със слънцезащитния лосион. Може би той е толкова гъст, че едвам го нанасяте. Или пък имате усещането, че задушава кожата ви. А да не би постоянно да се стича по лицето ви и да влиза в очите ви? Какъвто и да е проблемът, решението е едно: нов лосион.

Когато купувате верния заместник, го тествайте старателно. Нанесете тънък слой върху ръката си и прекарайте няколко часа на слънце. Само ако предишните оплаквания са изчезнали, има смисъл да си го купите. Спортувате на плажа? Ще ви трябва лосион с по-тежка консистенция, който да не изчезне с първите капки пот. От друга страна, ако предпочитате да прекарвате плажните си часове във водата, изберете водоустойчив продукт, който обаче се нанася лесно - вероятно постоянното влизане в морето ще ви принуди да подновявате слънцезащитата си често.

Пътуването с яхта до някой закътан плаж е вълнуващо, но едва ли вашите снимки с размазан грим и рошава коса ще бъдат добро попълнение на семейния албум. Забравете градските си привички, когато стъпите на борда. Даже малко по-рано. Не използвайте пудра, която ще стане на черти, щом ви напече малко слънцето. Сложете лек фон дьо тен със защитен фактор и светъл руж, който можете да нанесете отново по-късно през деня. Косата си вържете с шал - така хем ще запазите формата й, хем слънчевите лъчи и вятърът няма да й навредят. Ако не искате да покриете цялата си коса, а планирате да използвате шала по-скоро като лента, не забравяйте да нанесете балсам  без измиване по краищата й.

В случай че не излизате пред хора без грим, то по-добре да изберете водоустойчив. Може и да не сте по гмуркането, но ефектът ще е същият, ако е твърде горещо. Размазаните черни петна около очите може да не се сторят достатъчно фрапиращи на околните, за да ви уведомят за тяхното съществуване. Ала сигурни сме, вие ще си скубете косите, ако гримът ви е подходящ по-скоро за Хелоуин. Затова нека всички спирали и моливи се чистят малко по-трудно от лицето ви вечер, но поне през деня ви остават верни.

Плажният волейбол е едно от заниманията, които биха ви помогнали да поддържате фигурата си по приятен начин. Ала ако искате да впечатлите някого, по-добре не го правете с буйните си къдрици - те и без това след няколко минути игра ще заприличат на снопове слама.

Вържете косата си на игрива опашка, но докато е още суха. В противен случай ще "бухне” безнадеждно, а "уау” ефектът ще бъде по-скоро провал. Напръскайте с лак корените и загладете назад, преди да вържете с ластик. Така ще фиксирате избраната спортна прическа за по-дълго време и ще можете да се фокусирате върху забивките. На волейболната топка, разбира се.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 02.07.2012|16:36
Никакъв грим на плажа....айде бъдете малко по-естествени поне през деня,под слънцето
12
Не е посочен 02.07.2012|16:18
Наистина- лятото е много коварно за кожата и косата и е хубаво да се полагат повече грижи за тях: )
11
Не е посочен 02.07.2012|15:39
това са полезни идеи!
10
Не е посочен 02.07.2012|15:01
Много добри съвети, особено за грижата за кожата и косата. Аз се доверих на медицинска козметика за слънцезащита и съм доволна, макар че ми излезе солено.
9
Не е посочен 02.07.2012|14:52
не мисля , че може да се оцелее в тези жеги , освен да се пазим максимално от слънцето и да пием повече течности
8
Не е посочен 02.07.2012|14:49
Добри съвети сте дали,. но така още по-силно се усеща копнежът по отпуска и море;)
7
Не е посочен 02.07.2012|14:17
Аз смятам,че слънчевите лъчи повишават настроението ни и общото душевно състояние,както и физическата ни активност!
6
Не е посочен 02.07.2012|14:01
в тая жега само малко фон дьо тен, гланц и слънчеви очила, всичко друго се разтича зверски
5
Не е посочен 02.07.2012|12:56
На пясъка е много трудно да се играе волейбол и много трябва да внимава. Аз също обичам да играя плажен волей и е много яко само дето много бързо се изморяваш.
4
Не е посочен 02.07.2012|12:51
За това КАЧЕСТВЕНИ слънчеви очила само!! Не правя компромис със зрението си!
3
Не е посочен 02.07.2012|12:44
Най-ужасното е да ти изгорят устните на плажа, после и 5 тона балсам да слагаш все тая. Боли много!
2
Не е посочен 02.07.2012|12:32
Освен за косата,тялото и лицето слънчевите лъчи са най-опасни и за очите,особено при голяма интензивност на греенето-както е по-морето или други водни площи.
1
Не е посочен 02.07.2012|09:22
в началото на лятото с приятели решихме да направим първото си море за тази година за няколко дни.мъжете решиха да поиграят волейбол,което приключи доста трагично за единия от тях-със скъсан минискус и предстояща операция,така че много трябва да се внимава с този спорт,а за грима-всички си знаем,че само водоустойчив такъв е позволен
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay