Съвети за гримиране на чувствителна кожа

Трябват по-специални грижи за нея

Съвети за гримиране на чувствителна кожа

Ако кожата Ви е по-чувствителна от нормалното, трябва да се отнасяте много внимателна с нея и да я третирате нежно. Това не значи да не се гримирате, но значи да й обърнете нужното внимание. Ето ги и нашите съвети.

Бъдете взискателни към продуктите, които й нанасяте

Не само, че не трябва да избирате кой да е продукт за нея, но е добре да се спрете на специални, които са за чувствителна кожа, което значи да са без парфюм, без хипоалергени и тествани под дерматологичен контрол. Минералният грим е подходящ за такава кожа.

Задължително тествайте, преди да си купите нещо

Преди да се купите даден козметичен продукт, трябва да сте сигурни, че той няма да предизвика алергична реакция на кожата Ви. За да разберете, тествайте на малки зони от тялото си. Ако до 24 часа не се е появил никакъв обрив или раздразнение, то можете спокойно да нанесете продукта и на кожата.

Не залагайте на много продукти

Ограничете се до няколко изпитани продукта, не си правете експерименти. Също така е добре да нанасяте грима винаги с четчица.

Хидратирайте кожата си

Трябва да овлажнявате кожата си на максимум, ако е чувствителна. За тази цел използвайте овлажнител например, веднага след като излезете от банята, когато кожата още е влажна. Не забравяйте и за нощната грижа за кожата с нощен крем.

Обичайте и се грижете за кожата си и тя ще Ви се отблагодари.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay