Тайната на дълголетниците вече не е тайна!

Сексът удължава живота

Тайната на дълголетниците вече не е тайна!

За сексуалния живот е изговорено много, но въпреки всичко има теми, които остават позабравени или изобщо не са споменавани. Замисляли ли сте се например, че за да живеем по-дълго трябва да сме сексуално по-активни?. Юпи йей – каква чудесна новина!

 

Веднага ви показваме и твърденията, които ни карат искрено да вярваме в този факт. Като добавяме и едно голямо благодаря на изследователите в областта.

 

Главоболие и физически болки? Лекуват се със секс. Така че следващият път, когато чуеш култовото "Не тази вечер – боли ме глава", вече ще знаеш как да обориш партньора. Учените обясняват, че по време на секс хормонът окситоцин се освобождава в организма, като унищожава физическите болки.

 

Регулира хормоналните нива. Нищо не ти говори това? Става въпрос за здравословния хормонален баланс, който ти е нужен за редовен менструален цикъл.

 

Понижава риска от сърдечни заболявания. Всички знаем, че здравото и силно сърце е част от рецептата за дълголетие. Многобройни проучвания сочат, че активният сексуален живот "пъди" онези неблагоприятни сърдечни болести. Изследване в Англия показва: с 45% можем да намалим риска от тези заболявания, ако правим секс два пъти седмично.

 

Гони стреса и намалява кръвното налягане. Поредните ползи от палавите дейности. Изследователите заявяват: "Сексуалните удоволствия са стопроцентово оръжие срещу стресовите хормони". Щастие, щастие и пак щастие – това е, което ни носят те. Още повече, че когато сме спокойни, спим по-добре. Така, че си подари един дълъг и дълбок сън в прегръдките на своя любим... за да живееш по-дълго, естествено. Заслужаваш го!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay