Тайландски масаж за здраве и релакс

Йога за мързеливи хора

Все по-често чуваме за източните техники в масажа, но знаем ли какво е ценното при тях и защо да ги предпочетем? Със сигурност имаме нужда от още информация, за да станем фенове на многото процедури и масажи, които се предлагат в българските спа салони и козметични центрове. Един от най-популярните и широкоообхватен като техника, е класическия тай масаж. Той е съвкупност от принципите на акупунктура, аюрведа, йога, медитация и дълбок класически масаж.

 

Какво е важното при тай масажа? Той стимулира лечебната енергия в организма, която всъщност е главният виновник за добрия тонус, и отпушва всички чакри, за да може тялото и духа ви да дишат. Освен, че тонизира мускулите, тайландския масаж повишава нивата на хормона на щастието и ви кара да се чувствате супер освежени. Някои дори казват, че тай масажа подпомага разграждането на мазнините. Как се случва това? На първо място - ускорява метаболизма, така затопля масните депа и прави горенето на мазнините по-активно.

 

Ако си падате по масажни техники, които правят здрава връзката между съзнанието, духа и тялото - тай масажът е за вас. Той идва от Индия и Китай и се практикува повече от хилядолетие. Интересно и прекрасно е, че ползата е не само за масажирания, но и за масажиста - при тази техника се обменя много енергия, която кара и двете страни да освободят съзнанието и плътта. Прави се за около час и половина, като двамата участващи се "разтягат". В Древен Тайланд се е смятал за вибрираща практика, събуждаща тялото от сън и свързваща го с висшите нива на самосъзнанието и покоя.

 

Разликата между тай масажа и класическия западен такъв е в това, че е тайланският е много по-плавен, а на Изток го наричат "йога за мързеливи хора". Той е отлично допълнение към всяка физическа практика, подходяща и за малки, и за големи. Стига да имате желание да бъдете по-здрави и по-спокойни.



2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay