Умни ходове в грижата за кожата, които дерматолозите подкрепят с две ръце (Част 2)

Умни ходове в грижата за кожата, които дерматолозите подкрепят с две ръце (Част 2)

Що се отнася до грижата за кожата и поддържането на най-подходящата всекидневна рутина, никой не е по-добре запознат от дерматолозите. Те буквално са видели и изучили всичко! Днес ще ви представим ежедневни хакове, препоръчани от експерти, които ще променят из основи вашата сияйна игра.

Не пренебрегвайте тялото си

Груба грешка е да отдаваме цялото си внимание само на лицето. Обикновено хидратиращите продукти са предназначени както за лицето, така и за шията и раменете. Кожата на тялото е два до три пъти по-дебела от лицето, затова се нуждае от клинични продукти, формулирани по специален начин, така че да проникват в дълбочина.

Защитете кожата си от синя светлина

Синята светлина от екраните може не само да повлияе на съня ни и да навреди на очите ни, но също така може да причини обезцветяване и стареене на кожата ни. Можете да използвате екранни протектори, които пазят лицето ви и поддържат екрана в добро състояние.

Започнете да използвате ретинол вечер

Ретинолът е може би най-добре проучената съставка против стареене, с която разполагаме в днешно време. Той стимулира колагена, който служи за укрепване на основата на кожата, подобрява вида на фините линии и бръчки и изравнява тена и текстурата на кожата.

Никога не се опитвайте да премахнете бенка у дома

Според сертифицирани дерматолози премахването на собствените бенки чрез изрязване или изгаряне е изключително опасно, тъй като може да доведе до белези или деформация на областта. Ако искате да премахнете бенка, просто посетете дерматолог.

Повече не значи по-добре

Не се затрупвайте с козметика, защото използването на куп различни продукти върху кожата може само да влоши нещата. Експертите съветват да се ограничите до една или две активни съставки във вашия режим сутрин или вечер и да добавяте постепенно, ако е необходимо. Редуването на съставки през ден, особено със изсушаващ характер като ретиноиди и AHA/BHA, може значително да подобри поносимостта на това, което използвате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay