Ученето на чужд език удължава младостта

Умен трик за дълголетие

Гениалните американски учени отново излизат с ново откритие. Според техните експерименти съществува трик, чрез който да "залъжем" мозъка си, че сме по-млади. Великата тайна всъщност се крие в ученето на чужди езици.

 

Интересното е, че това заключение се отнася основно за нас, жените. Оказва се, че ако една дама знае два или повече чужди езици, то тя може да запази чистия си ум и добрата си памет до по-напреднала възраст.

 

Изследователите свързват тази новина с факта, че жените са изложени на повече психически стрес и последователно са "научили" мозъка си на издръжливост. За щастие това проучване води със себе си и още една добра новина! Умението да владееш няколко езика ти помага да се справяш успешно с няколко задачи наведнъж. Освен да управляваш автомобила си, можеш и безпроблемно да разговаряш по мобилния, но само с устройство "свободни ръце", а ако попаднеш на по-дълъг червен сигнал на светофара, си сложи и малко червило. За настроение.

 

Като основен източник на информация учените потърсили отговори на въпросите си сред жителите на Нова Гвинея. Хората там знаели от пет до петнадесет езика, а техният мозък – е, той отговарял на 30 годишен човек, вместо на такъв на 60.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay