Фондацията на Нелсън Мандела навлиза в света на модата с благотворителна цел

Да се облечеш в милосърдие

Фондацията на Нелсън Мандела обяви вчера, че ще лансира международна линия дрехи. Дизайнерите зад проекта ще се опитат да създадат другото лице на свирепата мода с дрехи, които карат хората "да изглеждат добре и да се чувстват добре".

 

Постъпленията от колекцията облекла на милосърдието ще помогнат за поддържането на благотворителните дарения, докато подобрява бедната текстилна индустрия на Южна Африка.

 

С лансирането на модната линия фондацията се присъединява към малката, но растяща група от социално насочените текстилни марки, като "Edun"  - линия основана от Боно и съпругата му в опит да създадат постоянна и устойчива промишленост в Африка. Също така представлява стилен контраст на бурята, която се разрази по време на Седмицата на модата в Париж, след като дизайнерът Джон Галиано бе освободен от "Dior" на базата на обвиненията за антисемитизъм.

 

Новата модна линия "46664" ще дебютира в Южна Африка през август, като ще представи мъжко спортно облекло в ярки цветове и интригуващо десенирани дамски тоалети с африканско влияние. Дизайнът е дело на най-големият производител на текстил и облекла в Южна Африка - "Seardel".

 

Ако мисълта ви все още е насочена към избора на име на линията, то не измъчвайте повече мозъка си, защото малко са хората, запознати със затворническия номер на Мандела в затвора на остров Робен. Там той бил затворник № 466 през 1964г. Изявеният противник на апартейда лежал в затвора 27 години преди да стане първия президент на ЮАР през 1994г.

 

"Не инвестирате само в дреха...допринасяте също така за план, който ще продължи хуманитарното завещание на Мандела", споделя Ахмат Дангор, член на борда на директорите на фондацията.

 

Изпълнителният директор на "Seardel", Стюард Куин разкри специалните акценти на облеклата - цветни африкански тъкани, дискретно се показват от задната част на колана на панталоните, които се закопчават с две метални и едно червено копче с гравиран номер 46664. Според него, където и да погледнем, ще открием неочаквана изненада.

 

Тениските са с лого - избродирана длан, изобразяваща ръката на Мандела, и също напомня за изявлението на 90-я му рожден ден в Хайп парк, Лондон с вдъхновяващия финал: "Време е нови ръце да поемат бремето. Всичко е във ваши ръце."

 

Дрехите ще се продават в магазин на фондацията, който ще отвори врати през август в центъра на Йоханесбург, както и в магазините "Stuttafords". Онлайн магазинът ще позволи достъпът на интернационалните клиенти и желаещите да допринесат за един по-добър свят. Следващата година вече ще има магазини в САЩ и Великобритания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay