Шик пауза с Ивелина

Известна повече като FriChic, тя си поговори с нас за изкуството "стил"

Ивелина е от жените, които обичат да поставят кредитната си карта на изпитания. Преди повече от две години страстта ѝ към шопинга и момичешкото любопитство я провокират да пристъпи в света на модните блогърки. Експериментът потръгва, а днес снимките, които публикува на личната си страница Frichic.com се нареждат сред най-коментираните в сайтове като lookbook.nu и chictopia.com. Определя стила си близък до скандинавския. Заради червеното ѝ червило и безупречно каре, ние пък ѝ приписваме доза парижански шик. Допада ни необичайният ѝ прочит на всичко с етикет "модно", както и дискретните бижута, с които кокетно подправя всяка от визиите си.

Без излишна претенция за разбирачество споделя практични идеи за ръчна изработка и предложения за ефектен стайлинг. Ивелина е прекрасен гид в света на красивото. Уверете се сами:

Има ли комбинации в облеклото, на които не изневеряваш сезон след сезон?
Няма конкретни комбинации, към които да посягам често, по-скоро са отделни елементи, като топ с паднало рамо например. Афинитетът към този модел не е намалял с течение на годините.

Какви са дрехите и аксесоарите, в които си заслужава да инвестираме? 

Шик пауза с Ивелина

Относно дрехите може да се наблегне само на модели и материи, които се непреходни, като кожено яке, класическо сако, кашмирен пуловер и вълнена рокля. Най-важната инвестиция трябва да е в чантите, обувките и палтата. От личен опит мога да споделя, че е по-добре да инвестираме в 2-3 чанти, които ще носим дълго време и ще са ни гордост, отколкото в 20-тина еднодневки, които бързо се износват и стоят евтино.

К
ои са елементите в облеклото, на които залагаш за есенно-зимния сезон?
Аз имам сериозен проблем с палтата и ботите, винаги си харесвам нещо ново. В голяма част от времето това са нещата, които носим през студените месеци, затова за мен е важно да има разнообразие. Задължителни са също шаловете и ръкавиците. Като цветове, в момента наблягам на оранжевото.

Баба ти е шиела и споделяш вдъхновението си от нея. Не си ли се изкушавала да посегнеш към белия лист и шевната машина и да създадеш своя линия облекла?
Много често имам ясната представа какво искам до най-малкия детайл. Но по-скоро бих желала да имам свита от дизайнери и шивачи, които да ме изслушат и да помогнат с реализацията. Не се чувствам увлечена по практическото изпълнение и надарена с подобни умения.

Българският пазар се радва на все по-голямо разнообразие от марки. Кои са тези, от които все още пазаруваш, само когато си в чужбина, а ти се иска да виждаш и у нас?
Репертоарът, когато съм в чужбина включва H&M, Zara (селекцията е по-разнообразна), Topshop, COS, Primark, Acne, American Apparel, Urban Outfitters. Topshop са много активни в намиране и подкрепата на млади таланти и смея да твърдя, че голяма част от имената, които представят всяка година са изключително обещаващи.

Шик пауза с Ивелина


Кои са дизайнерските колекции, от които би си "откраднала” по нещо за предстоящите зимни месеци?

Givenchy – ох, има един жълт пуловер от ангора
Burberry –
палтата, моля!
Alexander Wang -
жилетка с ципове
Acne –
всички рокли
Amen –
широк метален колан в златисто

Шик пауза с ИвелинаС какво скандинавският стил на обличане, и отношение към стила изобщо, те спечели?
Изчистеност на линии, умереност при използване на цветовете, малките акценти. Техният стил задържа погледа в една точка (образно казано) и оставя цялостна картина. Същият подход ми допада при интериорния дизайн.

Какво отличава блогърките от Балканите? Как би описала стила им?
Балканите е много общо понятие, когато се говори за стил и не може да се твърди, че притежава характерни черти, като например при скандинавците. Принципно всички блогърки влагат повече внимание в начина на обличане.
Нека все пак не забравяме, че начинът на обличане е силно повлиян от климата, от начина на живот, от ценностната система (или липсата на подобна) и от качеството на тротоарната настилка и градския транспорт.

Има ли нещо в облеклото на българката по улиците, което те дразни?
Да, лачени островърхи ботуши върху дънки, завършено със скосен топ с дълбоко деколте. Всъщност ме дразни самият факт, че в даден момент стотици момичета са облечени в тази вариация.

Винаги си с безупречна прическа. Издай ни тайната си!
О, благодаря! Това е резултат от дългогодишни опити върху нея под формата на различни прически, цвят, дължина, както и страхотен фризьор. Смея да твърдя, че знам какво не ми отива и не се опитвам отчаяно да го направя да работи за мен.

58 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 02.11.2011|16:54
Палтата на Burberry са великолепни. Харесва ми как разсъждава Ивелина. Не знаех за блога ѝ, но вече ще го посещавам.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay