Силвия и нейният SilQ

Място с романтично усещане за друга епоха

Открих бутика по паркирания Мерцедес отпред, на видима възраст повече от четиридесет години. Автомобилът, де. Иначе витрината е чисто нова. За всеки посетител имаше подарък. Обичам подаръците! Брошка – цвете от плат с прикрепено към нея късметче. Обичам и късметчетата, които в случая бяха реплики на любимите актриси на дизайнера. А моето си беше точно като за мен!

Така започна официалното представяне на първата колекция за нова модна линия, изложена редом с предложенията от Noa Noa. Представителката на модния гигант за България, Силвия Атипова, решава да разнообрази малко клиентите на и без това уютния магазин. И създава SilQ.

На "Иван Шишман" 20 наистина се бяха погрижили за своите гости. Докато чаках Силвия да се сдобие със своя автентичен ретро грим, успях да се насладя на атмосферата в това място. Приятната музика ме предразположи още с влизането, а всяка една дреха успя да се докопа до моето внимание. Обувки с котешко токче от плат, елече и сива пола от вълна. Любима ми стана роклята-балон с колан на кръста, която присъстваше в два цвята – маслинено зелено и убито лилаво. Прозрачната памучна риза в светло розово също ме върна на няколко пъти при себе си. Кройката ѝ бе ефирна, а материята - толкова нежна!

Това е само част от есенно-зимната колекция, която SilQ съдържа. В магазина има и дрехи на Noa Noa – те са по-цветни и на половин цена. Бутикът носи романтично усещане за друга епоха, но в изложените дрехи има и някои хрумвания от съвременната мода, като високи гумени ботуши или кубинки с дебела подметка.

Силвия се появява, вече гримирана – с акцент върху очите и прасковено червило. Облечена е с рокля от все още пазената в тайна зимна колекция и ни разказва малко за своето начинание.

Силвия и нейният SilQ
Кога ти хрумна идеята за нова модна линия?

Когато останах без избор – имах нужда от дрехи, които безусловно ми харесват. И се оказа, че единственият начин да сбъдна мечтата си, е сама да си ги "измисля".

Къде се шият облеклата?

Работя с професионалисти от Карлово, Перник, София, които напълно ме подкрепят в това начинание. Те харесват моделите и много често обновяват своя гардероб именно от SilQ.

Това цялата есенно-зимна колекция ли е?

Половината. Ще има и по-зимни облекла, все пак не вървеше на 26 градуса да заредя пуловери и жилетки. В общи линии ще се опитвам да обновявам половината магазин веднъж месечно.

Откъде си набавяш платове?

Търся естествени материи, а това е трудно начинание, защото най-лесно се намират нискокачествени платове. Първоначално смятах да зареждам само от Италия и Франция, но после открих един търговец от Турция, който произвежда много приятни материи.

Как приеха от
Noa Noa идеята за общ бутик със SilQ?

Изобщо не съм ги питала! Тази част от работата ми с тях много ми допада – имам пълна свобода на избора. Аз решавам какво да зареждам, как да подредя витрината, какъв да бъде интериорът на магазина. Те само ми пращат това, от което се нуждая за осъществяване на идеите си. Например мебелите и цялостната идея за визията на бутика са ми от тях.

Нямам шеф, защото аз сама движа нещата на марката тук. Noa Noa произвеждат голям набор от дрехи – от пижами до висша мода. Изборът какво да покажа на българските потребители е изцяло мой.

Как ти хрумна модели да бъдат самите посетители?

Винаги работя ориентирано към клиентите – вече 4 години. Около мен и моя екип има един устойчив кръг от почитатели на марката, като повечето от тях носят само нея. Предпочитам този вариант, отколкото чужди хора, в ролята си на модели, да обикалят из магазина. И всички посетители да седят безучастно.

Не се ли притесняваш, че нещо ще се случи на дрехите?

Това е прекалено дребнаво. Пък и в потребителите по този начин се възпитава усещането, че уютът и красотата на това място зависят и от тях и отношението им към дрехите.

Силвия и нейният SilQ

Силвия разкри и някои детайли около коледната колекция, която ще бъде в ограничени бройки. Както цялата линия
SilQ впрочем. През зимата брандът ще предложи женствени кройки, направени от зебло с вълнени нишки и най-нежната материя – воал. Облеклата от колекцията ще бъдат елегантни. И има още една тайна около романтичните ретро дрехи. Те се появяват, след като Силвия реши кой плат иска да използва. Сдобива се с желаната материя и чак тогава ѝ измисля форма.

Закачалките с дрехи внезапно оредяха и се появиха все повече гости, облечени в
SilQ и с ретро грим. Цялата орда помагачи в работата на Силвия бяха готови да помагат, препоръчват, отговарят, изобщо всички посетители се чувстваха комфортно в бутика. Просто в SilQ е много хубаво. И ще си позволя да цитирам Мей Уест, любимка на главната героиня в тази история, която е достигнала до извода, че "Тoo much of a good thing can be wonderful”. Много хубаво е на още по-хубаво!

 

36 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay