Лесна рецепта за киш с тиквички на Ева Гайо - веган или пък не

Ето една свежа рецепта рецепта за киш с тиквички на френския кулинар Ева Гайо, с която да се насладите на едни хубави и свежи тиквички!

Необходими продукти:

1 с.л. сушен лук

1 скилидка чесън

1 с.л. зехтин

2 с.л. течна соева сметана

Няколко листа пресен босилек

400 г сирене тофу

3 с.л.хранителна мая

½ ч.л. сол

¼ ч.л. черен пипер (на вкус)

3 с.л. брашно от нахут

3 средни тиквички (с еднакъв размер)

Веган/органичен заместител на настъргано сирене/кашкавал или разбира се може и обикновени - според предпочитанията.

Мащерка на вкус

Начин на приготвяне:

Изсипете в блендера всички продукти за плънката, с изключение на брашното от нахут, настърганото сирене и тиквичките. Блендирайте, докато сместа стане гладка. Регулирайте подправките на вкус.

Добавете брашното от нахут и разбъркайте, докато се смесят добре.

Загрейте фурната на 200 градуса.

С нож, ренде мандолина или кухненски робот нарежете тиквичките на равни кръгчета.

Намаслете формата или разстелете хартия за печене.

Разстелете тестото във форма за пай (30 см) и надупчете с вилица.

Разстелете върху настъргания кашкавал (или веган заместител), след което добавяте равномерно 1/4 от плънката.

След това наредете шайбите тиквичка на розичка/ред.

След това изсипете останалата част от плънката върху тиквичките и загладете с шпатула.

Може да поръсите с малко мащерка.

Печете на 200°C около 35-40 минути (в зависимост от мощността на фурната), докато горната част стане златиста и тиквичките се запекат.

Извадете от фурната и оставете да изстине (за да може плънката да стегне).

Поднесете с хубава салата!

Бон апети!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay