Ето една свежа рецепта рецепта за киш с тиквички на френския кулинар Ева Гайо, с която да се насладите на едни хубави и свежи тиквички!
Необходими продукти:
1 с.л. сушен лук
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
2 с.л. течна соева сметана
Няколко листа пресен босилек
400 г сирене тофу
3 с.л.хранителна мая
½ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер (на вкус)
3 с.л. брашно от нахут
3 средни тиквички (с еднакъв размер)
Веган/органичен заместител на настъргано сирене/кашкавал или разбира се може и обикновени - според предпочитанията.
Мащерка на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете в блендера всички продукти за плънката, с изключение на брашното от нахут, настърганото сирене и тиквичките. Блендирайте, докато сместа стане гладка. Регулирайте подправките на вкус.
Добавете брашното от нахут и разбъркайте, докато се смесят добре.
Загрейте фурната на 200 градуса.
С нож, ренде мандолина или кухненски робот нарежете тиквичките на равни кръгчета.
Намаслете формата или разстелете хартия за печене.
Разстелете тестото във форма за пай (30 см) и надупчете с вилица.
Разстелете върху настъргания кашкавал (или веган заместител), след което добавяте равномерно 1/4 от плънката.
След това наредете шайбите тиквичка на розичка/ред.
След това изсипете останалата част от плънката върху тиквичките и загладете с шпатула.
Може да поръсите с малко мащерка.
Печете на 200°C около 35-40 минути (в зависимост от мощността на фурната), докато горната част стане златиста и тиквичките се запекат.
Извадете от фурната и оставете да изстине (за да може плънката да стегне).
Поднесете с хубава салата!
Бон апети!
1 | 0 |