10 начина, по които домашните любимци ни показват, че нещо не е наред

10 начина, по които домашните любимци ни показват, че нещо не е наред

Проучванията казват, че наличието на домашен любимец увеличава коефициента на щастие. Естествено е да обичате вашето кученце или котка. Вашите домашни любимци отвръщат на вашата любов и обич, въпреки че не могат да говорят, като ви дават знаци. Махането с опашка, облизването и гушкането са признаци на привързаност на домашния любимец. Но понякога домашните любимци ни дават много фини признаци, че нещо може да не е наред.

1. Често облизване на устните или носовете

Котките и кучетата често облизват устните си, за да покажат, че са гладни или да почистят устата или носа си. Но ако това се случва твърде често, това може да означава и други неща. Най-често това може да означава гадене или дехидратация, въпреки че понякога дори стресът може да ги накара да се държат по този начин.

2. "Тъжни очички"

Когато се вижда голяма част от бялото на окото на животното, това означава, че кучето е тревожно, уплашено и може да стане отбранително агресивно. 

3. Дъвче вашите неща

Всички кучета са склонни да дъвчат неща, но след като са обучени, те се придържат към дъвчене на играчки. Въпреки това, ако вашето добре обучено кученце внезапно започне да унищожава вашите неща, това обикновено е индикация за скука или дори тревожност. Внезапната промяна в рутината може да бъде причина, но и някои основни медицински фактори.

4. Не ви оставя дори за миг

Ако вашият иначе отдалечен домашен любимец изведнъж не ви оставя дори за секунда, може да се почувствате обичани, но това може да означава нещо повече от просто любов от страна на домашния любимец. Котките и кучетата често стават по-привързани към вас, когато остареят или когато зрението, обонянието или слуха им се развалят- по простата причина, че ви се доверяват да се грижите за тях.

5. Внезапно и често уриниране в къщата

Може да бъде много смущаващо вашето куче, което е научено да се изхожда навън, да започне да пишка вътре. Но преди да се ядосате, разберете каква е причината за това. Може да се дължи на инфекция или стрес.

6. Увеличаване на лая или виенето

Животните са шумни в различна степен, също като хората. Но когато вашият обикновено тих и сдържан домашен любимец внезапно започне да лае или реве безспирно, трябва да има причина за това.

7. Прекомерно прозяване

През повечето време, ако вашите домашни любимци се прозяват, те просто трябва да поемат дълбоко въздух. Това също така показва скука, съпричастност и понякога подчинение. Но ако те се прозяват много, задъхват се и изглеждат малко тревожни, знаците сочат, че домашният любимец е в беда.

8. Гонене на опашката

Повечето собственици на домашни любимци се смеят на гоненето на опашката. Но това не винаги е забавно, може да означава, че животното е разтревожено. 

9. Често игнориране на команди

Котката ви, която ви пренебрегва, е почти нормална, тъй като дори най-милите котки не проявяват много обич. Но за да ви игнорира кучето ви, вероятно има някаква причина. Може да има проблем със слуха. 

10. Крие се от вас

Друга причина за безпокойство е, когато вашият приятелски настроен и иначе щастлив домашен любимец изведнъж започне да се крие от вас. За собствениците на домашни любимци може да е страшно да видят треперещ домашен любимец, но причините варират от прости до медицински в този случай.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay