10 неща, които трябва да изхвърлите от дамската си чанта

10 неща, които трябва да изхвърлите от дамската си чанта

В една дамска чанта може да се намери почти всичко: допълнителен чифт обувки, чорапогащник, книга и какво ли още не. Понякога е зашеметяващо как толкова много неща могат да се поберат в една чанта. Но не е добре да имаме толкова много неща в чантата си и тя не бива да изглежда прекалено пълна. 

Ето няколко неща, които трябва да изхвърлите от дамската си чанта:

1. Използвани клечки за уши 

Често използваме клечки за уши за почистване на излишния грим. Но много често забравяме да ги изхвърлим и просто ги пускаме в козметичния несесер. Това е боклук, в истинския смисъл на думата, който няма място в чантата ни. 

2. Счупени гримове

Всички прахообразни гримове могат да се счупят- пудра, руж, сенки за очи и т.н. Тези гримове трябва да отидат в кофата, те са неизползваеми и освен това много цапат, защото постоянно изпада прах от тях. 

3. Празни опаковки от хапчета

Има хора, които си пазят празни опаковки от хапчета, за да запомнят името на лекарството или просто изпиват последното хапче и връщат опаковката обратно в чантата. Това също е боклук, неподходящ за дамска чанта. 

4. Четка за коса с метални зъби 

Тези четки са вредни за косата, защото я накъсват, а освен това са опасни за съхранение в дамската чанта, защото може да нараните ръката си, когато бръкнете в чантата. 

5. Касови бележки

Много хора имат навика просто да пуснат касовата бележка в чантата си, когато са в магазина. Освен ако бележката не ви трябва за гаранция или нещо друго, това е много лош навик. 

6. Празни опаковки от дъвки

Подобно на хапчетата, понякога взимаме последната дъвка и пускаме опаковката обратно в чантата. Най-често това се случва, когато няма кофа за боклук наблизо. Не го правете! 

7. Празни червила

Тук отново причината може да бъде, че искаме да запомним номера на любимото си червило, но пазенето на празната опаковка не е решението. Запишете номера някъде и го изхвърлете, защото може да се разтопи от горещината и да изцапа чантата ви. 

8. Тампони или превръзки със скъсана опаковка

Ако опаковката на тези продукти е нарушена, трябва да ги изхвърлите, защото не е хигиенично да се използват. 

9. Стари кремове за ръце

Почти всяка жена има крем за ръце в чантата си, но често тези кремове остават там прекалено дълго и срокът им на годност изтича без да го забележим. 

10. Стари визитни картички

Куп хартия с остаряла информация за контакти от магазини, салони, клиники и други места прави бъркотия в чантата ви. Винаги можете да съхранявате тази информация цифрово. Научете се да запазвате всички телефонни номера, от които се нуждаете, на телефона си и се отървете от тези безполезни визитни картички. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay