10 обикновени неща, които ни дърпат надолу

10 обикновени неща, които ни дърпат надолу

Често малките и незабележими подробности в крайна сметка развалят настроението ни. В тази статия ще разкрием онези малки грешки с надеждата да ви помогнем по-късно да предотвратите нежелани последствия.

Обобщихме списък от неща и навици, които могат да ви карат да се чувствате зле. 

1. Навикът да лъжете за дребни неща 

Винаги искаме да бъдем добри. Понякога, ако хората не могат да създадат такова впечатление, някои от тях предпочитат да си доукрасят своите постижения. Но истината ще се разкрие рано или късно и това неизбежно ще развали както отношението към човека, така и собственото ви самочувствие - в края на краищата човек разбира, че думите му са лъжа.

2. Навикът да обвинявате всички останали

Когато прехвърляме вината върху другите, признаваме, че ние самите не сме отговорни за нашите действия. Тъй като тези хора никога не са виновни за нищо, винаги трябва да намерят нещо или някой, който да обвинят. По този начин прехвърлят отговорността. Но бягането от отговорност вреди в дългосрочен план. 

3. Навикът да криете истинските си чувства

Когато криете чувствата си, това може да означава, че просто се страхувате да ги покажете. Причините може да са различни, но за да живеете в хармония със себе си, си струва да анализирате това, което ви пречи да бъдете искрени.

4. Навикът да се справяте с трудности, когато стане твърде късно

Когато задържате чувствата си дълго време, рано или късно те ще се разпръснат, но това ще се случи с далеч по-разрушителни последици, отколкото ако не бяхте довели себе си до точката на кипене.

5. Навикът да се оплаквате и да недоволствате

Има хора, които винаги са недоволни от всичко около тях. Какво трябва да направите, ако обичате да се оплаквате? Първо, помислете за причините, поради които смятате, че трябва да го направите? За да получите съпричастност от другите? Или защото се страхувате да се откроите? Така или иначе, този навик няма да ви помогне да развиете самочувствие.

6. Навикът да живеете извън вашите средства

Ако харчим повече пари, отколкото можем да си позволим, ние се намираме в порочен кръг. По-добре е да анализирате доходите си и да се въздържате от погрешни покупки. Потърсете опции, за да подобрите финансовото си състояние, вместо да търсите опции за заемане на пари.

7. Навикът винаги да доказвате нещо 

Когато постоянно не сте съгласни с мнението на някой друг, рано или късно той ще отчужди другите от вас. В края на краищата, дори ако сте винаги прав, другите хора също имат право на свое мнение. 

8. Навикът да правите всичко перфектно 

Перфекционизмът (желанието за идеал) е чудесно, но трябва да бъде умерено. В края на краищата "идеално" е субективна концепция и зависи от нас да решим какво е идеално за нас и какво не.

9. Навикът на отлагате всичко

Навикът да отлагаме задълженията си е много лош. Всеки, който го прави, рано или късно разбира защо. 

10. Навикът да се жертвате

Съществува стереотип в нашето общество, че жертването на интересите на хората е благородно и възвишено. Това обаче е фундаментално погрешно, защото ако винаги пренебрегваме собствените си нужди, другите ще започнат да се възползват и това може да доведе до развитие на ниско самочувствие. Трябва да започнете да се обичате и желанието за жертване ще изчезне веднага.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay