10 привидно необходими артикула, които купуваме по време на бременност, които в действителност са ненужни

10 привидно необходими артикула, които купуваме по време на бременност, които в действителност са ненужни

Бременността е специален период за всяка жена. От ежедневните промени в тялото до желанието да се подготвим задълбочено за раждането, жените непрекъснато обмислят всички малки подробности предварително, а списъкът с неща за купуване е безкраен. 

Има неща за бременни и бебета, които са почти ненужни и същевременно доста скъпи. Вижте кои са: 

1. Дрехи за бременни

Има неща, които задължително трябва да си купите, като бельо и клинове или панталони. Но например блузите, якетата и горнищата за бременни са абсолютно ненужни. Дрехите за бременни са в пъти по-скъпи от обикновените, затова не си заслужава да давате толкова много пари. Можете просто да си купите блузи в по-голям размер и ще ви вършат същата работа. 

2. Доплер за домашна употреба 

Използването на този уред, с който можете да чуете пулса на бебето, може да се определи като опасно. Тези уреди са непрофесионални и много неточни. Има голяма вероятност да не успеете да намерите пулса на бебето с уреда и да изпаднете в паника, което е много вредно за една бременна жена. Придържайте се само към прегледите при специалист, те са напълно достатъчни. 

3. Кремове и олиа против стрии

Продуктите, на които пише, че са за бременни, са с изкуствено надути цени. Вместо специалните кремове и олиа против стрии, можете да използвате най-различни мазни продукти- зехтин, кокосово масло и дори свинска мас. Това са доста по-надеждни методи за предпазване от стрии и са доста по-евтини алтернативи. 

4. Различни витамини, които не са предписани от лекар

Бременните жени трябва да пият витамини за бременни, но само такива, които са предписани от проследяващия лекар. Купуването и пиенето на различни витамини не е препоръчително и не е необходимо. Консумирайте разнообразна и богата на витамини храна и ще си набавяте всичко необходимо. 

5. Някои възглавници за бременни

Тази възглавница е доста удобна, но много зависи от нейното качество и пълнеж. Освен това хората понякога избират възглавници, без да обръщат внимание на техния размер. В резултат на това в леглото няма свободно място.

Добрите опции не са евтини, но са и по-удобни за спане. 

6. Много бебешки дрехи 

Колкото и да са сладки бебешките дрехи, истината е, че не са ви нужни повече от по 5 броя от всеки вид дрешка. Бебетата растат изключително бързо и няма да успеете да облечете всяка дрешка, ако купите прекалено много. Освен това, вероятно ще получите много дрехи като подарък, така че не прекалявайте с пазаруването. 

7. Помпа за кърма и стерилизатор

Една хубава помпа за кърма струва между 200 и 300 лева. Не бързайте да купувате помпа, защото не е ясно дали изобщо ще имате кърма. Подобно на помпата за кърма, стерилизаторът не е задължителна покупка. Можете да изварявате бебешките неща в тенджера. 

8. Машина за бял шум

Белият шум много успокоява бебета и може да ви бъде полезен, но можете да пускате тези звуци и от телефона си, не е задължително да имате машина. 

9. Някои поддържащи колани за бременни

Тези колани помагат на много бременни жени, които имат болки в кръста. Но не се препоръчва да ги носите прекалено дълго време. Освен това някои модели са много неудобни. 

10. Покривало за кърмене

Някои бъдещи майки мислят предварително как ще кърмят бебето си на публични места. Има специални покривала, но те имат недостатъци- твърде обемисти са, а и някои бебета не ги търпят. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay