10-те правила на щастливата, здрава жена

Вижте кои са те

10-те правила на щастливата, здрава жена

Готови ли сте да направите малко място за баланс във вашия свят? Следвайте тези прости и ясни правила и ще имате щастливия, здравословен живот, за който винаги сте мечтали.

Номер 1: Сутрините ви трябва да са спокойни

Дори 5 минути на пълна релаксация и почивка, променят настроението и енергията за целия ден. Оставяйте си достатъчно време сутрин, за да можете да закусвате, да се разтегнете и да имате 5 минути за релакс. По този начин, всеки ден ще сте щастливи и спокойни.

Номер 2: Спортувайте

Тренировката повишава имунитета, облекчава стреса, кара ви да се чувствате силни и уверени. Не е нужно да прекарвате половината от деня си в залата, но няколко упражнения на ден ще ви се отразят добре.

Номер 3: Яжте истинска храна

Преработената нездравословна храна повишава нивото на кръвната захар, пълни организма с неестествени съставки и ви кара да се чувствате гладни и неудовлетворени. Избирайте истинска, свежа, полезна храна, за да бъдете здрави и щастливи.

Номер 4: Пийте вода

Когато се чувствате изморени и отпаднали, не посягайте веднага към кофеиновите или сладки напитки. Често, когато сте уморени и умът ви е мъглив, това е признак за обезводняване. Така че пийте много вода през деня, за да бъдете енергични.

Номер 5: Слушайте тялото си

Щастливите хора се вслушват в това, което тялото им казва. И работят за него, а не срещу него. Оставете вилицата, когато сте се наяли, не пийте повече, когато не е добра идеи, отидете на йога, когато сте напрегнати. Тялото ви най-добре знае от какво имате нужда, слушайте го.

Номер 6: Обичайте зеленчуци

Тези зеленчуци не са сложени в чинията ви, защото трябва да ги изядете, а защото искате. Зеленчуците са пълни с полезни вещества, които помагат на тялото да работи нормално.

Номер 7: Инвестирайте във фитнес и здраве

Не чакайте да се почувствате зле, за да се погрижите за себе си. Посещавайте фитнеса и лекарския кабинет достатъчно често.

Номер 8: Не забравяйте да бъдете благодарни

Когато нечие внимание е фокусирано върху липсите, ще получава още повече липси. Вместо да се концентрирате върху нещата, които нямате, концентрирайте се върху нещата, които имате и бъдете благодарни за тях.

Номер 9: Усмихвайте се!

Животът не е толкова сериозен, колкото си мислите. Щастливите хора отделят време, за да се усмихват. Усмихвайте се, смейте се и се радвайте на живота.

Номер 10: Почивайте си

Когато сте изморени, не се насочвайте към друга дейност или ангажимент, а си починете. Много е важно да давате на организма си достатъчно почивка, за да бъдете здрави. Когато дойде време да спите, изключете компютъра и телефона си.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay