11 черти на майката Козирог, на които всички се възхищаваме

11 черти на майката Козирог, на които всички се възхищаваме
Pexels/Pixabay

Хората родени между 22 декември и 19 януари са представители на зодия Козирог. Този зодиакален знак е представен от козата. Ако се замислите за качествата на козата: пъргава, силна и достатъчно инатлива, за да стигнете до върха на планината или да балансира на несигурна скала.

Подобно на козата, личностните черти на Козирога включват ловкост и физическа и умствена мощ. Козирозите правят гигантски скокове по несигурни пътища с увереност и успех. Като родители, майките Козирог са перфектната комбинация от търсене на приключения и пестеливост. Може ли вашият зодиакален знак да повлияе на стила ви на родителство? Определено! 

Ето още няколко личностни черти на Козирога, които правят представителките на тази зодия страхотни майки: 

1. Козирозите са изключително лоялни

За всеки родител е нормално да бъде лоялен към семейството си. Но лоялността на майката Козирог се разпростира върху всеки, който ѝ е направил добро в който и да е момент от живота ѝ. Покажете на майка Козирог, че сте там в труден момент и тя никога няма да го забрави, без значение колко години са изминали.

2. Майките Козирог са склонни да държат приятелите си близо

Въпреки че за Козирозите е типично да поддържат дълги връзки, това не означава, че те са социални същества. Всъщност Козирозите са склонни да имат по-малки групи приятели, с които остават близки. Ако имате достатъчно късмет да бъдете част от близкия кръг на майка Козирог, ще бъдете възнаградени с години на истинско приятелство. Въпреки че Козирозите не са прекалено осъдителни, те не се впечатляват особено от драмата, което означава, че поддържат по-далечни приятелства с хора, които са склонни да бъдат драматични и предпочитат по-дълбоки приятелства с тези, с които са истински.  

3. Не обичат клюките 

Макар че донякъде майчинството е свързно с клюкарстване с другите майки от квартала, жените Козирог просто не са такива. По-вероятно е тя да клюкарства за себе си, отколкото за някой друг. Защо? Просто е твърде заета да "катери планини", за да се тревожи какво правят другите хора погрешно. И като такава, тя няма да ви съди или да търси грешките ви. 

4. Козирозите са работливи

Независимо дали става въпрос за тренировки във фитнеса или дълги часове на работа, майките Козирози са склонни да работят упорито върху каквото си наумят. Вероятността да станат учители е също толкова голяма, колкото и да създадат собствена компания, но бъдете сигурни, каквото и да правят, те ще работят неуморно, опитвайки се да го постигнат. Това означава, че стоенето до късно, работейки над домашните с децата, е съвсем нормално за една майка Козирог. 

5. Фокусирани са

Наред с тази работна етика е способността на родителя Козирог да остане фокусиран. Това може да означава, че майката Козирог си поставя цел като спестяване на пари за семейна почивка и всяко действие, което предприема, и държи тази цел на фокус. 

6. Козирозите са пестеливи

Тази фокусираност, която споменахме, може да се преведе като пестеливост. Въпреки че това не означава, че не обичат да се глезят от време на време, те определено се придържат към бюджет и не харчат безразсъдно. Не казваме, че са скъперници, просто харчат парите си изключително разумно. Това е качество, което всеки родител иска да предаде на детето си, а и е изключително важно качество в родителството, тъй като няма риск детето на Козирог да стане разглезено. 

7. Майките Козирози знаят как да поставят граници

Нали знаете как във всеки кръг от приятелки обикновено има една, която казва "не" на нещата и това никога не обижда никого? Това обикновено е Козирогът в компанията. Въпреки че са работливи, Козирозите знаят кога чашата е на път да прелее и умеят да поставят границата точно там, където трябва. И тъй като те са истински хора, за които е известно, че не манипулират другите, "не" или "не мога тази седмица" се посрещат с пълно разбиране.

8. Майките Козирог са честни

Друга черта на майката Козирог, която е причина за гордост, е нейната честност. Част от причината, поради която майките Козирози могат да поставят граници без чувство за вина, е тяхната репутация на честни хора. Не говорим за брутална честност- Козирозите са твърде тактични за това. Те просто знаят как да кажат истината без излишна драма. 

9. Козирозите дават пример

Козирозите не просто казват на хората какво да правят и след това ги хвалят, че го правят; те дават пример. Като майка Козирог, тя е тази, която показва на децата да ядат зеленчуците си, като самата тя яде. Нейната силна работна етика е внушена естествено в децата ѝ, така че семейството вероятно обмисля как да реши световните проблеми около масата вечер, след което всеки вдига чинията си. Ето защо майките Козирог уважават хората, които са постъпили правилно, без да търсят похвала за действията си.

10. Козирозите са авантюристи

Чертите на Козирога включват да бъдеш както физически, така и психически силен. Физически, Козирозите са рискови. Въпреки че майка Козирог няма непременно да се изложи на опасност (скачане с парашут), когато има малки деца наоколо, тя ще опита приключенски спортове като планинско колоездене или туризъм и пътувания до нови вълнуващи места. Особено тези, за които е предвидила бюджет!

11. Козирозите са издръжливи

Някои казват безмилостни, ние казваме издръжливи. Като майка Козирог, силата и упоритостта се превръщат във формула за успешно родителство. Училището е неочаквано отменено? Тя организира групова среща. В магазина за хранителни стоки има само половината от продуктите в списъка ѝ за седмицата? Тя планира отново всичко на място. Освен това, това е майката, която ще се появи, когато времената са трудни. Тя няма просто да предложи да ви донесе храна, когато сте изтощени с новородено; тя ще се появи на вратата ви и ще заведе децата в парка, за да можете да подремнете. Сериозно заболяване в семейството? Тя ще дойде и ще почисти къщата ви, докато сте в болницата. Или просто ще стои с вас, когато имате нужда да помълчите и поплачете. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay