12 начина да промените живота си

Ако не сте удовлетворени от живота си, променете го!

12 начина да промените живота си

Всички знаем какво е чувството: 10 часа сутринта е, вече сме пием 3-тата си чаша кафе, но въпреки това се чувстваме изцедени- психически, физически и емоционално. Безразлични сме към нещата, които преди са ни радвали. Пълна липса на мотивация и голяма доза раздразнителност.

Твърде често мислим, че изтощението и постиженията вървят ръка за ръка, но това съвсем не е така. Единственото нещо, което правим е, че си вредим на здравето. По този начин тялото ви казва, че е време да забавите темпото.

За да поправите щетите е нужна дълга и качествена промяна. Трябва да цените себе си, тялото си и живота си. Ще ви предложим 12 начина, по които да промените живота си към по-добро.

  1. Качествен сън

    Вашето тяло е машина. Красива и безумно сложна машина, която се нуждае от почивка и грижи. Точно както затваряте лаптопа си в края на деня, трябва да давате почивка и на тялото си. Проучванията доказват, че качествения сън пречиства мозъка от токсините, които се натрупват през деня. Нужни са ви 7-8 часа сън, за да сте в идеално физическо и психическо здраве.

  2. Помислете какво ядете

    Осъзнатото хранене изисква практика, много практика. Трябва много сериозно да се замислите, особено ако сте от хората, които с едната ръка държат обяда си, а с другата проверяват и-мейли. Всички знаем твърдението "Ти си това, което ядеш", но не всеки го осъзнава. Трябва да изградите здравословен режим на хранене, защото от това зависи състоянието на целия организъм. Добрата храна намалява стреса, подобрява настроението и може да доведе до здравословно отслабване.

  3. Избягвайте кофеина

    Кофеинът е стимулант, който влияе директно върху централната нервна система. По-големите количества кофеин могат да навредят на сърцето и мозъка. Ако се чувствате разтревожени и стресирани, кафето не е най-добрият избор. Вместо това опитайте медитация или спорт, за да се чувствате енергични. Ако не можете да се сбогувате със сутрешното си кафе, поне се ограничете само с него. Едно кафе на ден не е толкова пагубно за организма.

  4. Бъдете активни

    Движението е ключът към здравето. Намалява стреса и подпомага целия организъм. Сутрешните тренировки са много полезни, защото ви зареждат за целия ден. Изберете ходенето пеша, вместо градския транспорт или практикувайте йога. Тялото ви ще ви бъде благодарно.

  5. Наслаждавайте се на тишината

    Вече няколко пъти споменахме медитацията, но е факт, че стресът е един от най-сериозните проблеми на съвременното общество. Около 80% от посещенията при лекар се дължат на стрес. Трябва да осъзнаем колко е сериозен този проблем и да вземем мерки. Медитацията води до по-добър сън, повишаване на имунитета и отключва щастието.

  6. Грижете се за кожата си

    Много е важно кожата ви да е в добро състояние. Единственият начин да я поддържате така е навикът. Казват, че навик се изгражда за 21 дни. Нужни са постоянство, последователност, повторение и желание. Лесно е да прикрием сенките под очите с коректор, но трябва да се замислим какви са причините за тях и да разрешим проблема на по-дълбоко ниво.

  7. Правете неща, които ви правят щастливи

    Възможно е да имате много постижения, но да не сте удовлетворени от тях и да не ви носят щастие. Трябва да правите само нещата, които ви правят щастливи. Отидете на почивка, купете си нови обувки, бъдете с любимите хора. Живеем един живот, насладете му се.

  8. Доверявайте се на интуицията си

    Интуицията е вътрешно чувство, на което трябва да се доверявате при взимането на важни решения. Слушайте тялото си, то винаги най-добре знае от какво има нужда и винаги се опитва да ни каже. Научете се да чувате какво ви казва. Починете си, когато сте изморени. Яжте, когато сте гладни.

  9. Смесете нещата

    Разрушаването на ежедневието може би е най-добрият лек за стреса и умората. Правете нещо ново и различно поне веднъж седмично. Приемайте предизвикателствата на живота. Трябва да се чувствате ентусиазирани поне веднъж на ден. Новите преживявания отварят съзнанието за нови начини на мислене.

  10. Инвестирайте в позитивите около вас

    Преоценете отношенията си с хората. Замислете се кои от тях наистина имат значение и запълват живота ви и оставете само тези хора около вас. Важно е да имате само качествени хора в обкръжението си.

  11. Научете нещо ново

    Ученето ни прави щастливи. Знанията ни помагат да живеем по-пълноценен живот. Научете нещо ново. Може да започнете от клипчета в интернет, а след това да се запишете на някакъв курс. Не спирайте да се развивате.

  12. Водете дневник

    Доказано е, че воденето на дневник облекчава стреса, прави ви по-креативни, изгражда доверие и т.н. Това е една много проста терапия. Не се подлагайте на натиск да пишете всеки ден. Няколко пъти седмично е достатъчно.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay