15 риска, които си заслужава да поемете

Разберете кои са рисковете, които си заслужава да поемете, без опасност да сгрешите

15 риска, които си заслужава да поемете

Един култов български водещ някога беше казал: "Риск печели, риск губи!”. Ние бихме добавили: "Който не рискува, не печели!”. Понякога обаче хората се страхуват да поемат в непозната за тях посока, именно заради риска, който може да не им донесе нищо хубаво. Или по-скоро страха, че подреденият им живот може да се обърка. Всеки обича да играе "на сигурно" и никой не иска изненади, освен ако не са под формата на мечтани от тях неща.

За тези от вас, които не обичат да си правят експерименти със себе си и живота си, сме подготвили няколко предложения, с които да рискувате без да съжалявате накрая. Наистина добри съвети, с които единствено ще подобрите живота  и себеусещането си.

1. Доверявайте се на интуицията си
Приемайте израза "Ами ако..” положително. Недейте да бъдете песимисти и си давайте шанс за нещо ново. Животът е твърде кратък, за да чакате.

2. Вярвайте в способностите си
Вярвайте, че сте достатъчно млади, достатъчно мъдри, достатъчно умни и достатъчно силни, за да постигнете целите си. Имате всичко необходимо в себе си, за да се превърнете в своята най-добра версия, която ще ви помогне да успеете.

3. Изправяйте се срещу страховете си
Бъдете смели. Преследвайте целите си. Никога не позволявайте на страха да управлява настоящето ви или да определя бъдещето ви. Не забравяйте, че смелостта не е липса на страх, а решение, че има нещо, което за вас е много по-важно от страха ви.

4. Живейте сега!
Сега ли избирате да живеете? Отделете малко време и помислете. Животът не започва, когато намерите решението на проблемите. Тях винаги ги има. Животът е това, което ви се случва, докато мечтаете и правите планове. Не го пропускайте. Живейте сега. Направете нещо, което ще ви прави щастливи.

5. Целите ви са вашият приоритет
Понякога животът е по-кратък, отколкото изглежда. Не отлагайте това, което е важно за вас. Направете го днес. Имайте цел, която да преследвате, защото това е нещото, което осмисля човешкия живот - мечтите и желанията.

6. Старайте се, дори понякога да ви боли
Не се задоволявайте с нищо по-малко от това, което заслужавате или сте. Въпреки премеждията, които неизбежно ще се изпречат на пътя ви, не се отказвайте от себе си. Вие сте по-смели, отколкото си представяте, по-силни отколкото изглеждате, по-умни, отколкото си мислите и по-способни, отколкото предполагате.

7. Не се предавайте!
"Всяко зло за добро". Бъдете търпеливи. Бъдете позитивни. И помнете, без значение колко грешки сте направили или колко бавно се развивате, вие все пак сте много по-напред от тези, които никога не опитват!

8. Владейте ситуацията!
Дори когато не сте на мястото си и не харесвате работата си или пък връзката си, владейте ситуацията. Бъдете наясно защо ви се случва това и какво ще извлечете от ситуацията. Не се съпротивлявайте, разберете къде е силата ви.

9. Винаги се усмихвайте
Стресът започва там, където списъкът ви с тревоги става по-голям от този с добрите моменти. Намирайте по-нещо хубаво всеки ден, за което да бъдете благодарни. Не позволявайте един лош момент да провали целия ви ден.

10. Помагайте на другите!
Помагайте на хората около себе си да бъдат позитивни. Ако може да промените начина, по който хората около вас мислят и чувстват, начина по който се виждат и начина, по който приемат света, то може да промените и начина им на живот и това как той се отразява на другите.

11. Бъдете странни по свой начин
Всички хора са странни. Животът е странен. И точно тази странност е страстта, която човек намира в живота си. А когато вашата странност съвпадне с тази на друг човек, това се нарича любов. Не се страхувайте да я показвате!

12. Отворете сърцето си за любовта
Опитвайте се да отваряте сърцето си за любовта и доверието. Щастието не е отсъствието на проблеми, а присъствието на любов. Ако откривате доброто в хората, ще откриете и любовта в себе си.

13. Живейте в настоящето, а не в миналото
Много от нас живеят с миналото си и не приемат настоящето. Не губете живота си в място, което вече го няма. Приемете сегашния си живот и му се наслаждавайте, без да се обръщате назад. Щом всичко е останало зад вас, така в трябвало да стане.

14. Наслаждавайте се на момента!
Винаги ще пропускате нещо. Просто няма как да имате всичко. Не прекарвайте времето си в мисли как някъде се случва нещо по-хубаво. Най-хубавото в живота ви не е някъде другаде, а именно там, където сте вие. Приемете това и ще се научите да цените хубавите неща много повече!

15. Живейте наистина!
Смейте се често и обичайте. Уважавайте другите и не ги съдете. Спечелете приятелството на хората, които си струват и се научете да цените красотата, която ви заобикаля. Давайте всичко от себе си и оставете света малко по-добро място след себе си. Намирайте доброто в хората и преследвайте целите си. Това е животът!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

26 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay