20 етерични масла и комбинации за дифузер, които трябва да опитате

20 етерични масла и комбинации за дифузер, които трябва да опитате

Лавандула

Нека започнем с едно от най-популярните етерични масла. Винаги имаме наоколо етерично масло от лавандула, тъй като ползите му са многобройни. Най-добре е ако използвате маслото от лавандула с дифузер. За да си създадете успокояваща атмосферта, благоприятна за по-добър сън, поставете няколко капки масло от лавандула или в комбинация. Според много проучвания лавандулата има силен отпускащ ефект, може да въздейства върху коронарното кръвообращение и има благоприятен ефект върху хората страдащи от безсъние.

Лимон

Етеричното масло от лимон е друго масло, което е чудесно за използване с дифузер. То има страхотен аромат и пречиства въздуха. Капнете няколко капки от лимоново масло, ако желаете да ароматизирате дома си или да отстраните потенциални патогени в жилището си. Тъй като лимонът има силно антимикробно действие, винаги е добре да имате на разположение.
Иланг-иланг
Етеричното масло от иланг-иланг помага да се балансират мъжката и женската енергия. Използвайте маслото от иланг-иланг, за да възстановите равновесието в живота си – повишаване на енергийните нива, когато са спаднали, както и за повече позитивност, когато имате нужда.
Мента
Етеричното масло от мента не само добавя свеж и успокояващ аромат в дома ви, но и осигурява широк спектър от ползи за здравето. Например ако ви е запушен носът или имате проблеми с дихателните пътища, дължащи се на настинки или алергии, маслото от мента моментално ще облекчи симптомите ви. Използването на етерично масло в арома лампа може дори да облекчи главоболието, да подобри психическия фокус и да се бори с депресията. Също така помага и при храносмилателни проблеми.
Лимонена трева
Маслото от лимонена трева е едно отлично етерично масло за използване с дифузер у дома или в колата, има свеж аромат и способност за отблъскване на насекоми. Също така може да ви помогне и за по-лесното събуждане сутрин или да ви държи моблизирани през деня.
Кедър
Етеричното масло от кедър е доста харесвано заради богатия аромат, както и успокояващ ефект върху съзнанието. То е богато на съединения, които могат да повлияят положително на емоционалните центрове на мозъка, включително и като съпътстващо лечение при болест на Алцхаймер. Поради тези причини можете да използвате етеричното масло от кедър преди лягане за отпускане и релаксация.
Тамян
Етеричното масло от тамян е масло с отлични качества. То стимулира имунната система,има противовъзпалителен ефект и положително въздействие против главоболие, стрес и проблеми с щитовидната жлеза. Помага да останете фокусирани и да повдигне духа ви при депресивни състояния.
Салвия
Етеричното масло от салвия се счита за полезно за хормоналния баланс, безсъние или ПМС симптоми. При използването му с арома лампа, ще получите всички тези ползи, както и усещане за спокойствие и баланс.
Канела
Етеричното масло от канела има земен, богат, леко сладък аромат, който същевременно е привлекателен и успокояващ. Има противовъзпалителни, антиоксидантни, антидепресивни и антипаразитни свойства.
Комбинация от лимон, мента, розмарин, евкалипт и карамфил
В сезона на настинките или ако някой от близките ви е настинал, тази комбинация от етерични масла е решението за вас. Използването им с дифузер ще отпуши блокираните въздушни пътища, ще облекчи хремата, както и ще пречисти въздуха в затвореното помещение. Добавете по една-две капки от тези масла в арома лампата и нека "пролетното почистване" започне!
20 етерични масла и комбинации за дифузер, които трябва да опитате
Портокал и мента
Ако не сте фен на ранното ставане ще ви допадне използването на комбинация от етерично масло от портокал и мента с дифузер - сутрин у дома или в колата. Тази комбинация помага да се увеличи бдителността и да се отървете от умората. Добавете по две-три капки от двете масла във вашата арома лампа за максимална полза.

Лимон, мента и лавандула
Ако вие или вашето семейство страдате от сезонни алергии, този бленд е точно за вас. Използването на тази комбинация с дифузер може да ви помогне да запазите дихателните си пътища чисти и да се намали алергичният ви отговор към много често срещани алергии. Поръсете три капки мента, три капки лавандула и три капки лимон във вашата арома лампа.
Портокал, лимон и бергамот
Ако имате нужда от положителна енергия и повдигане на настроението, опитайте комбинацията от портокал, лимон и бергамот с вашия дифузер у дома или в колата. Този бленд ще донесе много слънчево настроение във вашия дом. Сложете две до три капки от всяко масло.
Мента, розмарин, мащерка и лавандула
Всяко от маслата в този микс са доказани, че помагат за успокояване при лошо настроение и упорити главоболия. Ако страдате от мигренозно главоболие или просто не можете да се отървете от стандартното главоболие, опитайте с тази комбинация етерични масла. Поръсете по 1-2 капки от маслата и дишайте дълбоко.
Цитронела, лимонена трева и мента
Ако търсите надежден репелент против насекоми за вашия дом, опитайте тази комбинация от масла с арома лампа. Четири капки цитронела, две капки лимонена трева и две капки мента не само гонят насекомите, но също така и успокояват при вече получено ухапване.
Лавандула, кедър, портокал и иланг-иланг
Вече обсъдихме успокояващия ефект на лавандулата, маслото от кедър и иланг-иланг. Комбинирани заедно в дифузер и с масло от портокал, правят един прекрасен бленд от етерични масла за освобождаване на стреса и отпускане след дълъг и труден ден. Добавете четири капки лавандула, две капки кедър, две капки портокал и една капка иланг-иланг в дифузера.
Бергамот, здравец и лавандула
Ако сте в лек случай на неразположение на духа или планирате да посрещнете гости за вечеря или парти, това е чудесна комбинация от етерични масла за вашия дифузер. Три капки масло от бергамот, две капки от здравец и две от лавандула ще повдигнат настроението и ще получите оживена атмосфера по време на вашето събиране.
Кедър и лавандула
Ако се въртите вечер и не можете да заспите дълго време, сложете няколко капки масло от кедър и лавандула в дифузера - три капки лавандула и три масло от кедър. За да имате по-комплексен ефект, можете да сложите от тази комбинация и върху стъпалата си, но задължително преди това разтворете бленда в базово масло по ваш избор.
Портокал, канела и джинджифил
Използването на горната комбинация от етерични масла, е чудесна комбинация, за да донесете типичния зимен уют във вашия дом. Използвайте четири капки портокал, три капки канела и три капки джинджифил за най-добър ефект и прекрасен, леко пикантен аромат.
Джинджифил, лимон и чаено дърво
Това време на годината е отново – с настинки и запушен нос. За да се отпуснете и облекчите симптомите при настинка смесете джинджифил, лимон и чаено дърво във вашия дифузер. Те убиват вредните патогени и ви помагат да дишате по-лесно. Смесете три капки лимон, две капки джинджифил и две капки чаено дърво.,
Още интересна информация за етеричните масла можете да намерите в блога "Just my place" на Михаела Михайлова.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay