20 неща, които не перем в пералнята, а това е голяма грешка

20 неща, които не перем в пералнята, а това е голяма грешка

Знаете ли, че вашата пералня може да ви помогне дори повече, отколкото можете да си представите? Например, можете да изперете завесата за баня, гумени килимчета или дори кожена чанта. И това не са най-изненадващите неща, които можете да изперете в пералнята...

Ето 20 неща, които можете да спрете да перете на ръка:

1. Спортна екипировка

Защитните аксесоари за спорт винаги се замърсяват и абсорбират потта по време на тренировка, но много хора забравят или просто не знаят как да ги изперат. Най-лесният начин е да използвате пералня: поставете спортните си принадлежности в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатния режим на пране. Можете също да изперете спортната си чанта в пералнята.

2. Килимчета за баня и килимче за йога 

Гумените килимчета също се нуждаят от редовно почистване. Просто ги поставете заедно с някои кърпи в пералната машина, изберете деликатния режим и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се перат само със студена вода.

3. Пълнени и пластмасови играчки

В любимите играчки на детето има огромно количество бактерии, затова е от решаващо значение да ги перете и почиствате редовно. Първо се уверете, че играчката съдържа синтетични влакна, след това я сложете в пералня, използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от обичайното и изберете деликатния режим. Същите правила могат да се прилагат за пластмасови и силиконови играчки.

4. Кожени чанти и платнени торби за пазаруване 

Все повече хора започнаха да бъдат загрижени за природата и да избират торби за многократна употреба, вместо найлонови. Тези торбички могат да се перат в перална машина: използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура. Можете да следвате същите правила за пране на кожена чанта.

5. Завеси и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също могат да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете всички тези артикули в пералнята с няколко кърпи. Използвайте малко количество препарат и изберете стандартния режим на пране.

6. Леглото и каишката на домашния любимец 

Преди да ги изперете, почистете леглото на домашния си любимец с прахосмукачката и поставете каишката в калъфка за възглавници. За тези елементи използвайте стандартния режим на пране.

7. Ботуши и маратонки

Ботушите Ъгс могат да се перат в пералнята, но със студена вода и на деликатен режим. Преди да поставите маратонките си в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежа за пране. За по-добър ефект изперете спортните обувки заедно с няколко кърпи, със студена вода, като използвате деликатния режим.

8. Бейзболни шапки и аксесоари за коса

Трябва да перете тези неща със студена вода, като използвате деликатния режим и мрежеста торбичка. Има изключение от това правило: не перете бейзболната си шапка, ако козирката е от картон.

9. Подложка за мишка и клавишите на клавиатурата

Клавишите на клавиатурата могат да се перат в специална торбичка или калъфка за възглавници. Освен това не забравяйте да перете подложката за мишка - това е едно от най-мръсните неща в дома ви. Изберете деликатен режим и топла вода и след това ги изсушете на открито.

10. Кухненски аксесоари

Ако вашите силиконови подложки и ръкавици не са толкова мазни, можете да ги изперете заедно с други дрехи или отделно с топла вода с няколко хавлии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay