3 прости навика, който ще ви накарат да се чувствате добре всеки ден

3 прости навика, който ще ви накарат да се чувствате добре всеки ден

Въпреки че може да ви се струва, че "всичко е в главата ви", ако страдате от проблеми с настроенията като тревожност или депресия, може да откриете, че психичното ви здраве засяга различни области в живота ви по различни начини.

Като човек, който често страда от подобни състояния, независимо от времето от годината или какво се случва в живота ми, открих, че ключът към започването и завършването на всеки ден е в това да спазвам няколко ритуала.

Да спя повече! Умората и безсънието се считат за често срещани симптоми на депресия, така че повечето сън е нещо, което винаги е на почит при мен. Чувствам се по-енергична и по-развълнувана от предстоящия ден, ако съм се наспала добре. Когато съм стресирана или преминавам през труден период, сънят често не е толкова постижима задача и умората, която започвам да изпитвам, повишава чувството на безпокойство. Настроила съм си аларма на телефона, която да ми напомня 20 минути преди сън, че трябва да си легна.

Да бъда активна! Ако чувството за непродуктивност и мързелът са причина за настроението ви, отделянето на време да направите нещо, което ви дава усещане за постижение, може да бъде страхотен начин да заобиколите състоянието. Ако нямате възможност да отделяте повече време за посещение във фитнес или други зали за тренировка, правете малки стъпки – изберете стълбите пред асансьора, забравете за автобуса на път за работа.

Слушайте любима музика с максимален звук! Въпреки че може да е чудно за повечето хора, слушането на музика с максимален звук ми помага да се съсредоточа и ме успокоява, което се чувствам напрегната, особено след натоварен работен ден. Факт е, че музиката може да предизвика освобождаване на хормони в мозъка ви, които ви карат да се чувствате щастливи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay