5 лесни стъпки за по-чист и подреден дом!

Домакинските трикове, които ще направят живота ви по-лесен

5 лесни стъпки за по-чист и подреден дом!

Почистването и подреждането на дома е досадна работа, която отнема доста от ценното ни време. Някои дами намират утеха и спокойствие в тези процедури, но за другите те са истинско мъчение.

Днес ще ви дадем няколко съвета, относно почистването, които ще променят живота ви! С тях домът ви ще бъде по-спретнат и организиран, а вие ще губите по-малко време в чистене и подреждане. Всичко е въпрос на навик и малко воля!

1. Оправяйте си леглото сутрин
Оправяйте леглото си преди да излезете от дома си сутрин. Ако бързате, просто опънете завивките и подредете възглавниците. Това простичко действие ще създаде чувство за ред в спалнята ви и ще ви настрои на по-продуктивна вълна.

2. Използвайте кошници и кутии за съхранение
Много от нещата в един дом си нямат точно опредено място или просто няма къде да бъдат сложени. Подредете ги в интересни кутии или кошници, които можете да наредите много по-лесно. Така вещите ви няма да са пръснати навсякъде и всичко ще изглежда по-организирано.

5 лесни стъпки за по-чист и подреден дом!

3. Прибирайте дрехите, които сте носили през деня
Изкушаващо е просто да ги хвърлите на земята или на близкия стол, но това е голяма грешка. Трябва да се научите да прибирате дрехите, които сте носили обратно в гардероба или в коша за пране. В противен случай започвате да си създавате купчинки от дрехи по всички столове.

4. Не си лягайте преди да сте изчистили кухнята
Хубаво е след вечеря да се пъхнете в мекото легло и да оставите мръсните съдове в кухнята. Трябва да изкорените този навик, за да имате по-подреден дом. Почистете масата, измийте съдовете и приберете останалата храна. Може да го направите на фона на хубава музика, за да ви бъде по-приятно.

5. Пускайте пералнята по-често
Всички имаме навика да трупаме  мръсните дрехи и да ги перем наведнъж, но така е доста по-стресиращо. По-добре да перете по-често, но по-малко дрехи, отколкото да бързате и да правите истински маратони по пране в неделя.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay