5 навика, които могат да ви помогнат да развиете високи социални умения

5 навика, които могат да ви помогнат да развиете високи социални умения

Да бъдеш социално активен е от полза във всяка област. Независимо дали е на работното ви място, в училище, в университета или другаде. Докато някои се раждат със завидни социални умения, други влагат доста усилия, за да си пробият път през социалната стълбица. 

Представяме ви няколко често срещани навици на хора, които могат да се похвалят, че лесно се социализират сред голяма група от хора.

Винаги поддържат контакт с очите

Вярно е, че очите са едно от първите неща, които някой забелязва в другия. Съвсем поетично казано, очите са врата към душата. Така че поддържането на зрителен контакт по време на разговор ви свързва лесно с хората. Това е и средство да покажете, че ви е доста интересно да говорите с другия човек.

Слушат какво казват другите

Да имаш способността да слушаш внимателно с търпение е качество, което много малко хора притежават. Ако други хора ви се доверяват с думите си, от вас зависи как ще ги приемете. Понякога самото слушане на човека може да бъде много утешително за него. Това е мирен знак на подкрепа, който хората много ценят.

Винаги има за какво да говорите

Не искате да изглеждате нелепо, когато някой се опитва да говори с вас по въпрос, за който не знаете нищо. Най-добре е да се информирате за последните новини, инциденти и да имате мнение по важни въпроси. По този начин никога няма да бъдете представени като скучен човек, който не се интересува от случващото се около него.

Бъдете заинтересовани от живота на другия

Ако изглеждате заинтересовани от въпроси, към които другия има интерес и се отдадете на разговори за тях, той ще ви приеме за внимателен и интересен човек. Говорете с хората за техните страсти и мотивации. Ако те започнат да ви споделят, значи сте постигнали целта си.

Имайте чувство за хумор

Доброто чувство за хумор винаги поддържа доброто настроение на всички. Освен това човек винаги ще се опитва да търси начини да говори с вас, ако сте забавен тип. Независимо дали става въпрос за оживяване на скучно парти или за предизвикване на интерес на потенциален партньор на среща.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay