5 признака, че партньорът ви лъже

Превърнете се в истински детектор на лъжата с нашите ценни съвети

5 признака, че партньорът ви лъже

Сигурни сме, че е наистина голям процентът на жените, изпитвали поне веднъж онова "човъркащо” чувство, когато са си втълпили, че половинката им лъже за нещо. Е, в някои случаи подозренията могат да се окажат съвсем основателни, но надали всяка жена има феноменалните способности да чете мислите на мъжа си, а още по-малко вероятно е да има скрит детектор на лъжата в гардероба…

Затова днес ще ви запознаем с Жанин Драйвър, бивш федерален следовател и експерт в полиграфските изследвания, която ще ни разкрие тънкостите на лъжата и начините, по които можем да хванем почти всеки лъжец.

1. Той звучи нелепо
"Непрофесионалните” лъжци отдавна са си спечелили прозвището "бъбривци”. Скоростта на речта им, докато изричат лъжа, определено се различава значително от тази на честните хора. Обикновено те започват разговор бавно, докато формулират напълно измамата, а след това се опитват да я "изплюят” възможно най-бързо.

2. Набляга на подробностите
Това си е чист психологически трик! Когато усетите, че партньорът ви акцентира твърде много на ежедневните си занимания, за да ви "замаже очите”, може би нещо не е наред. Ако чуете изречение от типа "Мила, след като закусих, отидох в офиса, там се чух с майка ми, а в обедната почивка обядвах с Пешо.”, може би е дошло време да проведете сериозен разговор с партньора си.

3. Усмихва се загадъчно
Преди близо 50 години, американски изследовател открил, че всички хора владеят 7 микроначина, чрез които изразяват своите емоции. Те били универсални и почти невъзможни за фалшифициране.

Освен традиционното "мигане на парцали”, което се забелязва при хората, които лъжат, друг сигурен белег за измама, е загадъчната усмивка а ла "Мона Лиза”. Това е начинът, по който лицето реагира, когато мозъкът пусне сигнал, че си е свършил добре работата.

4. Променя позата на тялото си
Освен ако не е невероятен специалист, що се отнася до езика на тялото, най-вероятно вашият лъжец ще допусне няколко елементарни грешки. Когато един човек е изправен пред редица въпроси, от които се притеснява, той несъзнателно докосва лицето си по-често от обикновено. По този начин се опитва да се "скрие” от цялата ситуация.

5. Кара ви да се чувствате виновни
Добрите измамници притежават уникалната способност да извъртат реалността през тяхната лъжлива призма. Ако партньорът ви кара да се чувствате сякаш питате нещо нередно и го обвинявате напразно, бъдете сигурни, че не е "Света вода ненапита”.

Ако искате да четете още полезни материали, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

24 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 25.06.2014|11:26
Така е, но не рядко се случват такива работи .
7
Не е посочен 24.06.2014|17:42
Снимката е интересна .
6
Не е посочен 24.06.2014|16:55
Много добро описание сте дали на лъжците. Познавам един такъв, защастие не ми е партньор, но поведеноето му почти за всичко е 1:1 такова
5
Не е посочен 24.06.2014|15:14
Усещат се тези неща...
4
Не е посочен 24.06.2014|14:50
доста правдоподобно звучи
3
Не е посочен 24.06.2014|14:28
Всеки си мисли,че това не може да му се случи.
2
Не е посочен 24.06.2014|14:01
не ми се е случвало да ме лъжат, може би защото давам ясни индикации,че подобно нещо за мен не фигурира като държание, т.е. принципа той ще ми изневерява и ще кача аз да се сетя да скъсам с него подари други причини. Ясно от самото начало давам да се разбере,че ако ще се разделяме се прави като хората ;)
1
Не е посочен 24.06.2014|12:17
Аз познавам, когато ме лъжат и тогава съм много наранена.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay