6 начина да накарате ядосаното си дете да се успокои

Ето как да го успокоите

6 начина да накарате ядосаното си дете да се успокои

Както всички останали хора, децата също се ядосват понякога. Малките деца обаче не знаят как да изпуснат парата и могат да бъдат наистина много ядосани. И в тези ситуации, повечето майки не знаят как да реагират. Как да накарате детето си да изрази гнева си по положителен начин? Трябва да намерите правилния подход към детето си. Ще ви предложим 6 стратегии да се справите с гневно дете:

Преди да ви дадем няколко чудесни съвета, ето 3 неща, които трябва да знаете, ако искате тези техники да проработят:

Говорете им, когато са спокойни

Не чакайте детето да бъде наистина много ядосано, за да поговорите с него. Трябва да говорите за чувствата му постоянно. Емоционалната интелигентност е важна.

Демонстрирайте самите трикове

Ядосани сте? Не забравяйте, че детето ви гледа. Покажете на детето, че можете да се контролирате, за да може да се научи и то да се контролира. Не забравяйте, че децата се учат на всичко от родителите си.

Напомняйте, напомняйте, напомняйте

Ако детето ви се ядоса и забрави да приложи триковете, които сте му показали, припомнете му. Ако не спирате да повтаряте тези неща, в крайна сметка ще ги научи.

Ето ги и стратегиите:

1. Обратно броене за успокоение

Наистина е трудно човек да се контролира, когато е ядосан, за да не се развика, но е важно да научите детето да си дава малко време да се успокои, преди да избухне. Обратното броене е един страхотен начин за успокоение в най-разгорещения момент.

2. Искане на прегръдка

Обяснете на детето, че е добре да иска прегръдка, когато е наистина ядосано. Може да ви изглежда странно, но наистина работи. Една прегръдка може да накара всеки да се чувства по-добре. Обикновено в момента на прегръдката детето рухва и започва да плаче. Разбира се, никоя майка не обича да вижда детето си да плаче, но това е един неагресивен начин да покаже емоциите си.

3. Тиха дейност

Да се опитвате да обяснявате нещо на детето, когато е най-ядосано, е абсолютно безсмислено. Когато забележите, че е ядосано, насочете го към някаква тиха дейност, като четене на книга или редене на пъзел. Оставете детето да се занимава с това, което сте му дали и няколко минути по-късно отидете да видите какво е положението. Ще се изненадате колко по-спокойно ще бъде. Насърчавайте детето да извършва спокойни дейности, за да се научи да бъде спокойно.

4. Пейте песен

Когато детето ви е много ядосано, насърчете го да пее някаква кратка песничка или мелодия. Трудно е да пееш "Twinkle Twinkle Little Star" и да бъдеш ядосан...

5. Изкарайте гнева навън

Всеки човек иска да счупи или удари нещо, когато е наистина ядосан. Дайте му някаква топка или възглавница, която да удари. Всеки трябва да освобождава гнева от време на време, дори децата.

6. Разговор

Насърчавайте детето да казва неща, като "Аз чувствам..." или "Ядосан съм". Вербализацията на емоциите е здравословна.

Станете частот Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay