6 неща, за които булката никога не трябва да моли шаферките

Заедно с честта да бъдете шаферка, идват и много задължения.

6 неща, за които булката никога не трябва да моли шаферките

Задълженията на шаферките зависят от това каква е булката, дали е много претенциозна или залага на тадиционните неща и т.н. Но въпреки всичко, шаферките трябва да пазят гърба на булката и да помагат много в най-важния ден от нейния живот.

Но има някои неща, за които булката не бива да моли своите шаферки. 

1. Да променят външния си вид

Например има случаи, в които булката моли някоя от шаферките да смени цвета на косата си, тъй като привлича вниманието с по-различния цвят на косата. Има булки, които искат всички шаферки да бъдат с еднакъв цвят коса. Булките, които искат шаферките им да променят външния си вид по какъвто и да било начин, имат нужда да слязат на земята. Без значение дали булката иска да плати за фризьора или за каквато и да е друга промяна във външния вид, тя няма право да моли шаферките да направят подобно нещо. 

2. Да не променят външния си вид

Повечето шаферки вероятно биха изчакали да мине сватбата, за да си направят голяма татуировка на рамото или да боядисат косата си в лилаво, но дори да го направят преди сватбата, булката трябва да се съгласи с това. Шаферките са избрани, заради тяхната лоялност и заради това, че са добри приятели, а не заради външния им вид. 

3. Прекалено скъпо моминско парти

Обичайно шаферките организират моминското парти, съответно те плащат за него. Така че булката няма право да има претенции относно мястото, храната, питиетата, украсата и т.н. Тя трябва да оцени това, което са направили нейните приятелки, дори да не е в най-изискания ресторант и най-грандиозното парти. Важното е, че шаферките са се постарали тя да се почувства специална и да се забавлява в последния си ден на неомъжена. 

4. Булката трябва да даде право на глас на шаферките за техните рокли

Това е най-важният ден за булката, но ако иска да има щастливи шаферки, трябва да им позволи да изразят мнението си относно това какво ще облекат. Възможно е мнението на всички да съвпадне, но тъй като броят на шаферките е голям, има голяма вероятно да не може да се избере тоалет, който всички да харесат. Всеки трябва да изрази мнението си и булката да се постарае да угоди на всички, разбира се цвета на роклите трябва да се избере от булката. Цената на роклите също трябва да е много добре преценена, защото не всеки може да си позволи да даде цялата си заплата за рокля. 

5. Да загърбят собствения си живот

Да, това е най-важния ден за булката, но това не означава, че целия свят се върти около нея и всеки трябва да загърби всичко друго. Булката не бива да изисква от шаферките да отделят цялото си внимание на нея и на нейната сватба. Нормално е булката да мисли само за сватбата, но ако иска след това все още да има приятелки, трябва да отдели поне малко време, за да изслуша техните проблеми и вълнения. 

6. Да се кара с тях

Не всички шаферки са еднакви. Има и такива, които не са склонни да отделят цялото си свободно време за организация на сватбата. Има и такива, които не искат да се подложат на строга диета, само за да свалят килограми за сватбата. Ако булката има проблем с някоя от шаферките, тя трябва да се разбере с нея, разбира се не пред всички други шаферки. Все пак всяка булка иска да е в добри отношения с шаферките си и иска те да бъдат усмихнати на сватбените снимки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay