6 погрешни схващания за бременността и раждането, в които вярваме, благодарение на филмите

Бременността може да бъде влакче от емоции, тъй като е едновременно супер трудно и невероятно. Жените не само преживяват много през 9-те месеца на бременността, но и трябва да се справят с целия процес на раждане. 

Повечето жени си изграждат представата за бременността и раждането от филмите, което води до много погрешни схващания и заблуди.

Ето кои са най-популярните погрешни схващания, които имаме за бременността и раждането, благодарение на филмите:

1. По време на раждането, жената крещи

Без съмнение раждането е трудно и страшно, но във филмите процесът изглежда особено ужасяващ, сякаш е екзорсизъм. В действителност жените се съветват да не крещят, тъй като това затруднява изтласкването на бебето. Почти невъзможно е да крещите и да напъвате едновременно! Освен това е изтощително и отнема от енергията, която е особено необходима.

2. Всичко свършва, когато бебето излезе

В реалния живот раждането не е приключило, когато бебето излезе, тъй като жените също раждат плацентата. Този последен етап от раждането продължава около 20 минути. Освен това има много кръв, а бебето обикновено е синьо, мръсно и сбръчкано. Бъдете подготвени, че новороденото не изглежда така, като бебетата по филмите.

3. Лесно е да забременеете

"Всичко, от което се нуждаеш, е любов", казват те. За съжаление за някои, забременяването не е толкова лесно. Повечето филми показват как жените забременяват след първия опит. Въпреки че това може да се случи, обикновено са необходими поне няколко опита, докато нещата се получат.

4. Бременните жени изглеждат невероятно

В името на естетиката филмите често показват жени с идеална кожа. Въпреки че някои щастливи жени получават този "блясък на бременността", повечето бременни имат акне, обезцветяване и други кожни несъвършенства.

5. Няма подуване

Добре, филмите понякога показват някои промени в гърдите ви. Това обаче не е единственото нещо, което се подува. Повечето бременни жени трябва да се справят с подути крака, ръце и глезени. Може дори да се стигне до точката, в която да не можете да обуете обувките си или да свалите пръстените си.

6. Сутрешното гадене минава бързо

В типичната сутрин на бременна жена във филм, тя може да получи бърз пристъп на сутрешно гадене и след това да продължи деня си. Но в реалността не се случва точно така...

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay