7 начина да бъдете по-добри приятели през 2017г.

Всички сме чували и казвали „Съжалявам, че бях толкова лош приятел напоследък.”

7 начина да бъдете по-добри приятели през 2017г.

Толкова е лесно забързаното ежедневие и натоварения живот да се отразят лошо на приятелствата ни и се случва по-често, отколкото ни се иска. През 2017 година е време да направите своите приятели главен приоритет в живота ви. Има няколко прости неща, които можете да направите, за да бъдете по-добри приятели и за да покажете на вашите любими хора, че държите на тях. Обещайте си да направите тези неща през следващата година.

1.Обаждайте им се често

Един телефонен разговор на няколко месеца не е достатъчен! Ако имате малко свободно време докато чакате автобуса сутрин или докато си купувате кафе, обадете се на някой ваш приятел. Така ще покажете на човека отсреща, че е важен за вас и че се интересувате от него.

2.Бъдете до тях в трудните моменти

Понякога трудните моменти на приятелите са натоварващи, но това са моментите, в които най-много се нуждаят от вас. Не се отдалечавайте от приятелите си, когато имат проблеми. Бъдете до тях и направете всичко по силите си да им помогнете.

3.Не отменяйте срещите

Ако сте обещали да отиде на обяд, кино или кафе, отидете. Спазвайте обещанията си и прекарвайте обещаното време с приятелите си. Така или иначе не се случва често, поне когато имате уговорка, спазвайте я.

4.Бъдете добър слушател

В приятелството трябва да слушате точно толкова, колкото казвате. Не позволявайте приятелството ви да отиде в една посока и единият винаги да говори, а другият винаги да слуша. Както при всяко друго нещо, балансът е важен.

5.Радвайте се на успехите и бъдете до тях, когато се провалят

Ако имате приятел, който е постигнал нещо голямо, покажете радостта си от това. Хората обичат да знаят, че някой ги подкрепя и е до тях. Когато се случва нещо лошо, трябва да покажете още по-голяма подкрепа и загриженост.

6.Никога не пазете тайни един от друг

Тайните създават само неприятности. Приятелите са там, за да можете да кажете всичко пред тях, без да ви съдят.

7.Приемайте ги такива, каквито са

Никой не е перфектен, така че сте наясно, че приятелите ви имат и негативни страни на характерите. Но вие ги обичате както заради всички положителни страни, така и заради всички негативни. Ако приемате приятелите си такива, каквито са, с всичките им недостатъци, както и те вас, със сигурност ще имате доста здрава връзка помежду си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay