7-те закона на раздялата

Наръчник за по-безболезнено сбогуване

7-те закона на раздялата

Раздялата винаги е неприятна, независимо дали е по взаимно съгласие, или не. Няма как да не е тъжно, когато някой си тръгва от живота ви.

В такива моменти е много лесно да се отдадете на отчаянието и да забравите за реалността. Ето няколко основни правила, които ще доведат до по-лека раздяла, а и ще помогнат на сърцето ви да се излекува по-бързо.

1. Разделете се очи в очи
Никога не късайте с някого чрез SMS или съобщение във Фейсбук. Никога. Когато съобщавате решението си лично, показвате уважение към човека срещу вас.

По този начин връзката ви ще получи истински финал, ще имате възможност да поговорите и да се изясните. Размяната на съобщения води единствено до отлагане на неизбежното и ненужно измъчване.

7-те закона на раздялата

2. Не се опитвайте да си "останете приятели”
Тази фраза може да има катастрофални последици и е много вероятно да съжалявате, че сте я изрекли. Оставете си малко пространство поне в началото.

Иначе има опасност да се изкушите отново от връзка с дадения човек, защото сте си близки и имате много общи спомени. Започнете да разчитате и на други хора, а най-вече - на себе си, за да разхлабите хватката около старата връзка.

3. Далеч от очите, далеч от сърцето
Социалните мрежи правят разделите още по-трудни и болезнени. Почти невъзможно е да забравите някого, когато животът му е пред очите ви 24 часа в денонощието.

Още по-лошо става, когато го видите да се забавлява с други хора, а вие си седите вкъщи и тъжите. Най-доброто решение е временно да настроите профила си така, че да не виждате какво публикува или да го премахнете от списъка си с приятели. Което обаче може да се сметне за проява на грубост...

7-те закона на раздялата

4. Намирайте си занимания
Липсата на един човек винаги се усеща. Той е бил част от вашето ежедневие, а се оказва, че след него са останали доста празноти. Трябва да опитате да ги запълните с други занимания.

Ако сте свикнали вечер да се чувате по телефона, може, например, да си вземете вана вместо това. Или просто да се обадите на приятел и да си поговорите.

5. Бъдете "над нещата"
Ако причината за раздялата е изневяра или друг сериозен проблем, ще ви е доста трудно да оставите нещата така. Ще искате да поставите човека на мястото му, но със сигурност няма да се почувствате по-добре от това. Само ще влошите нещата. Оставете желанието за мъст и разправии, живейте си живота и не се занимавайте с такива неща.

7-те закона на раздялата

6. Не се приемайте за жертва
Може да се чувствате ужасно и да искате всички да го разберат и да ви съчувстват. Може раздялата да е била гадна, а човекът да се е държал грубо.

Каквото и да е, ще го преживеете. Няма нужда да разказвате всичко на останалите и да създавате лошо впечатление за вече бившата си половинка. Оставете клюките и борбата за надмощие. Продължете напред с гордо вдигната глава.

7. Направете списък на лошите неща
Той се опитва да ви спечели отново? Или се чувствате самотни и започвате да позабравяте лошите страни от връзката ви? Сега е моментът да вземете лист, да седнете и да си направите списък с всички негативи на бившия си и вашата връзка.

Понякога сме склонни да забравяме лошото. Този списък ще ви помогне да си припомните защо сте се разделили. Трябва да се поучите от грешките си!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay