5 начина да превъзмогнете болезнената раздяла

Как най-лесно да се справим с разбитото сърце

5 начина да превъзмогнете болезнената раздяла

Шоколадът и романтичните филми само влошават положението ви след раздяла с партньора. Освен дехидратацията - следствие от излетите сълзи, съревноваващи се по количество с водите, преминали през водопадите на Ниагара за една година, ще натрупате и някое и друго килце.


Резултатите от скорошни социологически проучвания ни запознават с опита на жени от различни възрасти, успели сами да се справят с психологическите последици от раздялата. Какво споделят анкетираните дами, ще разберете по-долу.

"Сменям спалния си комплект”
Прибирате се след дълъг и тежък ден и единственото, което искате, е да си легнете в собственото легло. Излягате се в праните и ухаещи на чисто постели и... мозъкът ви моментално е атакуван от приятни и неприятни спомени, свързани с престоя на вече бившия ви в личното ви легло. Единственото, с което може да се измъкнете от тягостното чувство, е да смените чаршафите си. А ако раздялата е била много тежка, тогава помислете и за разместване на мебелите в помещението!

"Търкам пода”
Раздялата е отлично оправдание жилището ви да светне от чистота. Хващайте парцал и четка и започвайте да търкате пода. Ударете една прахосмукачка, изчистете прозорците и дезинфекцирайте тоалетната. От личен опит знаем, че фокусирайки се върху определена дейност, особено такава, налагаща и известно физическо натоварване, разсейваме мозъка си от мисли (и мъка) по бившия. А какво по-удачно начинание от почистването на дома?

5 начина да превъзмогнете болезнената раздяла

"Информирам се за случващото се в страната и по света”
С други думи, ежедневно следете новините. Но не тези на приятелите ви в социалните мрежи. Излишно е да ви подсещаме, че съвсем случайно може да попаднете на някаква информация, свързана с човека, от когото се опитвате да отървете мислите си. Освен това Facebook е пълен със снимки на щастливи двойки, които само ще подкопаят опитите ви да се справите с мъката.

За да избегнете подобни ситуации, си създайте навик да прехвърляте и презареждате страницата на някой новинарски сайт. Така хем ще се отучите от безсмиленото висене в Мрежата, но и ще може да се похвалите със знания за случващото се по света

"Старая се да се изгубя”
Една ваканция може да не излекува разбитото ви сърце, но може значително да подобри настроението ви. Изключете телефона си, забравете за упътващите карти, не търсете помощ от минувачите. Обикаляйте улиците безцелно, изпийте чаша чай в първото кафене, хапнете специалитета на заведението в първата кръчма. И така, докато не решите, че се чувствате по-добре.

Оставайки сам със себе си на непознато място, човек може да обмисли всяка ситуация трезво (не с бутилка алкохол и кутии шоколадови бонбони). А и не знаете на кого ще се натъкнете по време на това си пътешествие.

5 начина да превъзмогнете болезнената раздяла

"Не” на романтичните филми и "Да” на страшните
Романтичните филми неминуемо ще ви напомнят и за човека, с когото сме се разделили последно. Страшните филми, от своя страна, изострят вниманието ни и обикновено не водят до "погрешни” асоциации. Освен ако желанието ви не е да видите бившия си като ходещ труп с липсващи части от тялото...

Ако тази статия ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay