8 знака, че сте готови да обичате отново след тежка раздяла

8 знака, че сте готови да обичате отново след тежка раздяла

Повечето хора са склонни да вярват, че новата връзка може да излекува раните от тежка раздяла. Психолозите обаче са сигурни, че трябва да имаме разумен подход, за да започнем отношения с нов партньор и трябва да сме абсолютно сигурни, че сме готови за това нещо. 

Ето как да разберете, че най-сетне сте готови за нова връзка след тежката раздяла:

1. Вашето минало не поражда негативни емоции

Страховете, които изпитвахте, когато се срещате с бившия си, са изчезнали, не сте нервни, не сте ядосани и като цяло не изпитвате лоши чувства към този човек, започнали сте да изпитвате топли чувства и дори сте благодарни за всичко, което сте преживели, значи сте готови да продължите напред!
Всички тези знаци означават, че сте продължили и сте спрели да преживявате тези емоции отново и отново. Вместо това сте започнали да се фокусирате върху бъдещето си и да изграждате нови взаимоотношения.

2. Не се страхувате от самотата

Самотата след приключване на връзка е огромна. И това е, защото не сме свикнали да бъдем сами, да правим някакви неща сами или просто да бъдем сами вкъщи. Колкото и парадоксално да звучи, сме готови да започнем нова връзка тогава, когато не се нуждаем от човек до себе си. Когато вече не сте тъжни и сте се научили да се радвате на времето, през което сте сами, това е моментът, в който сте готови да започнете нови взаимоотношения. 

3. Имате свои собствени интереси и приятели

Когато имаме връзка с някого, ние подсъзнателно започваме да се интересуваме от нещата, от които той се интересува и да общуваме с хората, с които той общува. След раздялата, тези интереси остават още известно време. Когато осъзнаете, че сте започнали да си връщате своите собствени интереси, това означава, че вече сте готови за нова връзка. 

4. Не само сте готови да получите любов, а сте готови и да давате любов

Когато не сме във връзка, ние събираме в себе си много любов и топлина, която е достатъчна да стопли половината свят. Когато осъзнаете, че освен че искате да бъдете обичани и гушкани, вие сте готови да правите същите неща, това означава, че сте готови да дадете тази любов на някой нов човек. 

5. Реагирате спокойно, когато видите взаимоотношенията на други хора

Можете да гледате романтични филми или да наблюдавате влюбена двойка, без да се ядосвате или без очите ви да се насълзяват. Не завиждате на приятелите си, че те са намерили щастието и сте наистина щастливи за тях. 

6. Искате да излизате на срещи

Мисълта, че ще трябва да започнете да градите всичко от нулата, не ви притеснява? Това означава, че сте готови да ходите по срещи и да търсите своя човек.

7. Имате способността да казвате "Не"

Цялото време, което сте прекарали сами, ви е научило да знаете какво искате от партньора си и да не се задоволявате с по-малко. Ако сте способни да кажете "Не" на човек, който смятате, че не е за вас, това е добър признак. 

8. Готови сте да правите компромиси

Всички знаем, че за да се получи една връзка, трябва да има компромиси и от двете страни. Ако сте готови да правите компромиси, това означва, че сте готови и да градите връзка. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay